Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Se upp i backen! Nu lanseras guiden Skiforall.se

2016-12-21

Planerar du för en dag i skidbacken eller för en längre skidresa? Guiden Skiforall.se ger svar på vilka anläggningar som har de bästa förutsättningarna, utifrån dina behov! Skiforall.se samlar information om tillgänglighet vid skidanläggningar i Sverige.

Exempel på information i Skiforall.se

  • Finns det ramp till entrédörren till café eller restaurang? Finns det ramp till värmestugan?
  • Finns det särskilda parkeringsplatser?
  • Är möjligheten till köp av liftkort tillgänglighetsanpassad, för personer med funktionsnedsättning?

Totalt handlar det om ett fyrtiotal anläggningar, från Brösarp i söder till Boden i norr, som har svarat på frågor om tillgänglighet. Via en digital karta på Skiforall.se visas informationen om respektive anläggning. 
– Med guiden Skiforall.se underlättar vi för människor med funktionsnedsättning som gillar snö och vill åka utför, men som behöver veta mer om tillgänglighet för att kunna planera sin resa, säger Louise Hammerin, projektledare på Friluftsfrämjandet Region Öst.

Alla skidanläggningar i Sverige har fått frågan om de vill vara med i guiden. Vid tiden för lanseringen av Skiforall.se redovisas svaren från de som först hört av sig.
– Om vi får in ny eller förbättrad information kan vi enkelt komplettera Skiforall.se, fortsätter Louise Hammerin och hon tillägger att hon hoppas på att tillgänglighetsguiden ska utvecklas ytterligare, genom engagemang hos de som driver skidanläggningarna.

Tillgänglighetsguiden Skiforall.se är ett delprojekt inom ramen för SKICAMP som syftar till att alla barn och ungdomar oavsett funktionsnedsättning ska få uppleva skidglädje, och få möjligheten att prova på olika fritidsaktiviteter. SKICAMP är ett samarbetsprojekt mellan Friluftfsfrämjandet Region Öst och Parasport Småland. Projektet har tidigare drivits med medel från Allmänna Arvsfonden.

Läs mer
Tillgänglighetsguiden Skiforall www.skiforall.se
Information om projektet SKICAMP på webben www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/skicamp
SKICAMPs facebooksida https://www.facebook.com/skicamp.friluftsliv

Mer information
Kontakta Louise Hammerin, Friluftsfrämjandet Region Öst, tel: 0725-12 80 09 
e-post: louise.hammerin@friluftsframjandet.se