Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Covid-19

2020-06-09

Ingen har väl missat att vi har drabbats av Covid-19 och givetvis påverkar det även vår verksamhet. Vi försöker dock så långt som möjligt att fortsätta med vår verksamhet. Läs mer om hur vi gör för att hantera krisen nedan.

Kinda lokalavdelning följer de rekommendationer som vår centralorganisation har tagit fram i samverkan med Folkhälsomyndigheten. Läs med om dem på vår centrala informationssite för alla detaljer.

I Kinda finns det flera exempel på hur vi har anpassat vår verksamhet. Ett tidigt exempel av vår äggjakt där vi justerade tiden och antalet deltagare. Vi såg också till att deltagarna spreds ut i området under jakten. När det gäller våra barn och ungdomsgrupper har vi undvikit att laga mat tillsammans och har stått över våra övernattningar. Vi har också frångått den traditionella avslutningen där alla barngrupper träffats på Hallsta ängar. Inom vuxenverksamheten så har vår månadsövernattning påverkats genom att det har varit enskilt boende alternativt boende under stjärnorna. Vi har också varit tvungna att senarelägga vårens planerade överlevnadskurs. På det positiva sidan är att vi har kommit igång med digitala tipspromenader och kan också se fram emot den mest aktiva sommaren i lokalavdelningen på länge så våra ledare verkligen gör vad de kan för att arrangera ett äventyr extra.