Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kinda tilldelas äventyrsstöd från Bergans

2018-05-14

Friluftsfrämjandet fick 125 000 kronor i äventyrsstöd av Bergans of Norway i 125-årspresent. Denna gåva var till för våra medlemmar, ledare, lokalavdelningar och regioner att ansöka om. Nu har 6 projekt blivit beviljade stödet och Kinda lokalavdelning är en av de föreningar som har tilldelats ett stöd.

Målsättningen har varit att premiera projekt som står för glädje, folkhälsa och utveckling av verksamheten. Men också projekt där de viktiga ledarna kan få välförtjänt uppmärksamhet, säger Kalle Grahn, marknadschef på Bergans.

Motiveringen lyder: Kinda lokalavdelning får ett stöd på 25 000 kronor för ett projekt där de vill väcka nyfikenheten för historia och natur med en pedagogisk skattjakt för Frilufsare".

Stödet riktas till äventyret Adrianopels skatt där frilufsarna under vårterminen 2018 har gett sig ut på en skattjakt i tid och rum. Äventyret inleddes med att de fick ett brev från en riddare som innehöll ett krypto. Steg för steg har de sedan nystat upp historien från romartiden, stråtrövare och kidnappade flickor och har slutligen hittat skatten. Tack vare stödet från Bergans fick deltagarna utöver upplevelsen också varsin vandringsryggsäck från Bergans och föreningen fick två tält som användes vid den avslutande övernattningen. 

Läs mer om äventyrsstödet på friluftsframjandet.se