Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

De får Bergans äventyrsstöd

2018-04-10

***Friluftsfrämjandet fick*** 125 000 kronor i äventyrsstöd av Bergans of Norway I 125-årspresent. Denna gåva var till för våra medlemmar, ledare, lokalavdelningar och regioner att ansöka om. Nu har 6 projekt blivit beviljade stödet.

Äventyrsstödet är ett stöd med produkter till ett värde av 125 000 kronor (rek. utpris), för att driva ett projekt på lokal eller regional nivå. Med äventyrsstödet vill Bergans främja friluftslivet och Friluftsfrämjandets verksamhet samt uppmuntra ledare.

Ett 70-tal ansökningar har kommit in från Luleå i norr till Skåne i söder.

– Målsättningen har varit att premiera projekt som står för glädje, folkhälsa och utveckling av verksamheten. Men också projekt där de viktiga ledarna kan få välförtjänt uppmärksamhet, säger Kalle Grahn, marknadschef på Bergans.

–  Vi är väldigt tacksamma för Bergans present. Det har vart roligt att få läsa alla ansökningar, som sprudlat av kreativitet och bra idéer på hur vi kan skapa ännu mer folkhälsa och livsglädje genom friluftsliv säger Johan Ekroth, Kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.

Dessa får äventyrsstödet i år:

  • Lokalavdelningen i Sollefteå växer så det knakar, de får ett stöd på 25 000 kronor för att premiera ideella krafter.
  • Borensberg och grabbarna Pontus, Oskar och Axel får ett stöd på 15 000 kronor för att utveckla naturparkour och ungdomars möjligheter till friluftsliv.
  • Kinda lokalavdelning får ett stöd på 25 000 kronor för ett projekt där de vill väcka nyfikenheten för historia och natur med en pedagogisk skattjakt för Frilufsare.
  • I Uppsala jobbar man med mångfald och vill skapa förutsättningar för en mötesplats. De får ett stöd med 10 000 kronor.
  • I Luleå utvecklar man en fjällsektion med ett tydligt vinterfokus, de får ett stöd om 20 000 kronor.
  • Friluftsfrämjandet i Värnamo får ett stöd om 30 000 kronor för att utveckla barnverksamheten.

–  Tänk att se en lång blå orm med nästan 100 barn och ledare som rullar ut i Värnamos Friluftsområde varje tisdagskväll. Den bilden hade verkligen spridit livsglädje, skriver Marcus Melin, Värnamo.