Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

"Inom Friluftsfrämjandet är det enkelt att hitta aktiviteter"

2020-06-24

Louise Ferm från Borensberg är ny ledamot i Regionstyrelsen för i år. Här berättar hon om sitt engagemang i Friluftsfrämjandet och att hon fått med sig hela familjen på friluftsaktiviteter.

Hej Louise Ferm! Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund.
Jag bor i Borensberg tillsammans med min man och två av våra barn, vår äldsta son har precis flugit ur boet. Vi har 10 höns, en katt och flera vilda djur runt knuten; svanar, havsörnar, bävrar och annat spännande.
Jag är lärare och från hösten kommer jag att arbeta på ett fritidshem i Klockrike, strax utanför Borensberg.

Varför Friluftsfrämjandet ?
Jag är uppvuxen med Skogsmulle och min mamma var ledare. För några år sedan ville jag och en vännina starta en i ur och skur förskola i Borensberg och då tog jag upp mitt engagemang inom Friluftsfrämjandet igen. Vi utbildade oss och jag blev ledamot, sedan ledare och nu är jag ordförande i lokalavdelningen. Förskolan blev det inget med, men det är en annan historia.
Nu har jag även lyckats få med mina söner som Naturparkourledare och dottern är med i en strövargrupp vilket känns jättekul.


Varför friluftsliv?
Jag älskar att vara ute i skogen med min familj och njuta av stillheten, men gillar även att leka och spela ”vildmarks golf”
Att tillsammans med andra familjer gå på vandring eller hitta på annat skoj utomhus är fantastiskt roligt och skapar en härlig gemenskap. Inom Friluftsfrämjandet är det enkelt att hitta aktiviteter som passar just oss vilket känns väldigt bra. 

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget att sitta i regionstyrelsen?
Jag tackade ja på grund av att jag vill vara med och utveckla Friluftsfrämjandet men ser det även som utveckling av mig själv. Jag tycker det är spännande att se hur verksamheten växer och hittar nya vägar. Att dessutom hamna ihop med det glada goa gäng i region öst blir ju en extra bonus.  

Vad är ditt favoritfriluftsäventyr?
Beror lite på. Just nu i livet är det fredagsmys vid en sprakande brasa vid en sjö eller en tur på min SUP-bräda, men drömmen är vandring i sommarfjäll. Planer finns också på en vandring längs en pilgrimsled på Sicilien men när i livet det sker får framtiden utvisa.