Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidskola barn

Här hittar du allmän information om skid- och snowboardskolan som kan vara bra att ha koll på inför skidskolan.

För att delta i Friluftsfrämjandets skid- och snowboardskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Det skaffas enklast här! Vi stämmer av före skidskolan börjar att alla verkligen är medlemmar. Detta är för att vår försäkring skall gälla om en olycka inträffar.

För medlemmar i Friluftsfrämjandet kostar skidskolan 500 kr per barn inklusive liftkort. (600 kr per barn om de ej är medlemmar)

Efter att du bokat din plats i skidskolan så betalar du skidskolan på plats i backen med ditt betalkort efter att du lämnat ditt barn vid skidläraren. För anmälan till skidkskolan 2018, Klicka här!

Första dagen är det bra om ni kommer till Källviksbacken minst 20 minuter innan lektionen börjar så att ni hinner sätta på pjäxor och utrustning i lugn och ro, presentera er för skidläraren och lämna av. Se också till att ert barn har varit på toaletten innan och är mätt och belåten.    

Barnet måste fylla 5 (fem) år under 2018 för att få delta i skid- och snowboardskolan. Dvs född 2013 eller tidigare.

Om det är kallare än -18 grader genomförs inte skidkskolan den dagen. Är du osäker på temperaturen, så kommer vi att publicera det här. Se till att klä ert barn efter väder. 

Det är också bra om ni har provat så barnets for passar i pjäxan att pjäxan passar i skidorna dagarna innan skidkskolan startar. Om något inte passar, rekommenderar vi att ni uppsöker en sportbutik. Våra skidlärare varken får eller har tid att hjälpa till med inställningar på skidskoledagarna.

Barngrupperna är på totalt 4,5 timmar. Lör 27/1 och sön 28/1 kl 10.00 - 11.30 och tors 1:a jan 18.00 - 19.30. Skidpass ingår när ni bokar plats i skidskolan. 

Ni som föräldrar kanske också skulle vilja prova att åka skidor eller snowboard? Vi erbjuder i vinter ett specielpris för föräldrar med barn i skidskolan. Antingen som privatlektion eller som grupplektion! Mer info hittar ni här.