Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidskola barn

Här hittar du allmän information om skid- och snowboardskolan som kan vara bra att ha koll på inför skidskolan.

För att delta i Friluftsfrämjandets skid- och snowboardskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Det skaffas enklast här! Detta är för att vår försäkring skall gälla om en olycka inträffar. Ha ert medlemsnummer redo när ni ska boka skidskoleplatsen på Frilutsfrämjandets hemsida.

För medlemmar i Friluftsfrämjandet kostar skidskolan 500 kr per barn inklusive liftkort. 

Första dagen är det bra om ni kommer till backen minst 20 minuter innan lektionen börjar så att ni hinner sätta på pjäxor och utrustning i lugn och ro, presentera er för skidläraren och lämna av. Se också till att ert barn har varit på toaletten innan och är mätt och belåten.    

Minimiålder: Barnet måste fylla 5 år samma år som skidskolan genomförs. 

Om det är kallare än -18 grader genomförs inte skidkskolan den dagen. Är du osäker på temperaturen på dagen för skidskola, gå in på gruppen Friluftsfrämjandet Falun på Facebook. Se till att klä ert barn efter väder. 

Det är också bra om ni har provat så barnets fot passar i pjäxan och att pjäxan passar i skidorna dagarna innan skidkskolan startar. Om något inte passar, rekommenderar vi att ni uppsöker en sportbutik. Tyvärr så får våra skidledare inte hjälpa till med inställningar på skidskoledagarna.

För mer info om tider, se aktiviteterna som är upplagda i Friluftsfrämjandets aktivitetsbokning, där ni bokar ert barns plats i skidskolan.

Ni som föräldrar kanske också skulle vilja prova att åka skidor eller snowboard? Vi erbjuder i vinter ett specialpris för föräldrar med barn i skidskolan. Antingen som privatlektion eller som grupplektion! Mer info hittar ni här.