Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nivåindelning barn

Här hittar du information om skid- och snowboardskolan och vilken grupp/nivå som är rätt för just ditt barn.

Här nedan beskrivs de olika grupperna i skidskolan och vilka förkunskaper som krävs. Läs detta noga innan du bokar plats i skidskolan. Vissa år kan vi inte erbjuda riktigt alla alternativ men du är välkommen att kontakta oss om du har särskilda önskemål.

När ett barn hamnar i fel nivå på gruppen så påverkar det förutom barnet också de andra barnens utveckling. Är ni osäker på ert barns nivå så är det säkrare att sätta barnet i en lägre nivå. Detta p g a att det oftast är lättare för både barnet och för ledarna att flytta upp barnet än ned en nivå om det skulle behövas. 
 
För samtliga barngrupper gäller det att fokus är på skidlek och att lära genom att ha roligt i backen. Att skapa skidglädje hos barnen är det viktigaste för oss ledare.

NIVÅINDELNING:

SKIDOR:

GRÖN - LÄMMELN - SKIDOR Mål: Vi tränar på att glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift. Förkunskaper: Inga

BLÅ - RÄVEN - SKIDOR Mål: Vi tränar på att bli säkrare på skidorna och ännu bättre på att svänga och bromsa i olika terräng. Förkunskaper: Du kan glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift.

RÖD - LODJURET - SKIDOR Mål: Vi tar oss ut på äventyr i olika sorters backar och terräng för att få bättre flyt och kontroll i skidåkningen. Vi strävar mot att svänga och stanna med parallella skidor. Förkunskaper: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner för de flesta backarna och klarar liften själv.


SNOWBOARD:

GRÖN - LÄMMELN - SNOWBOARD Mål: Vi tränar på att glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift. Förkunskaper: Inga

BLÅ - RÄVEN - SNOWBOARD Mål: Vi tränar på att bli säkrare på snowboarden och ännu bättre på att svänga och bromsa på häl och tå. Förkunskaper: Du kan glida, svänga och bromsa i flackare backar samt åka lift.