Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjäll och vandring

Fjällen är fantastiska! Upplev oändliga mäktiga vyer, vackra växter, utsiktstoppar, tystnad, växlande väder, en porlande fjällbäck och snöklädda toppar. Följ med på turer till fots sommar och höst eller på skidor under vårvintern. Friluftsfrämjandet Uppsala har vanligtvis flera turer per år. När det finns turer att anmäla sig till finns länkar på denna sida.

Sommar - höst 2019

Vindelfjällen. Vandring längs Kungsledens södra spets – Hemavan till Ammarnäs 12-21 juli.
Vandringen i Vindelfjällen från Hemavan till Ammarnäs bjuder på en stor variation av fjällnatur. Vi kommer att vandra i Syterskalets U-dal formad av inlandsisen, över sju broar i Tärnasjöns södra ände och över fjällhedar med utsikt över Sytertoppen och Ammarfjället. Området är känt för en rik flora.

Du kommer få smaka på fjällen, uppleva omväxlande sidor av fjällen, uppförsbackar och nedförsbackar, skåda ut över vida vidder där renskötsel bedrivs med utsikt över mäktiga glaciärer och höga fjälltoppar, åtnjuta trevligt sällskap och förhoppningsvis god mat. Vi fortsätter med vårt 3-rätterskoncept om kvällarna, där förutbestämda matlag ordnar en middag till vandringsvännerna. Medan matlaget grejar, finns tid för samvaro och återhämtning.
Vi bor i STF:s stugor i Vinterskalet, Syter, Tärnasjön, Serve och Aigert.
Du bör ha normal kondition, klara av att gå upp till 20 km/dag med en ryggsäck på 12-15 kg. För att lära känna varandra inför turen, gå igenom uppläggningen av turen, utrustning och bilda matlag m.m. kommer vi att ha en förträff (preliminärt 19 juni) i Studiefrämjandets lokaler Ljusbärargatan 2 (fd Portalgatan) 2B) Uppsala.
Vandringssträcka: ca 8 mil plus en dagstur med lätt packning. Dagsetapperna är mellan 8 och 20 km.
Antal deltagare: 12
Avresa: Fredag kväll 12 juli
Hemkomst: Söndag morgon 21 juli
Detaljprogrammet finner du här
Certifierade ledare: Lena Douhan Håkansson (lena.douhan.håkansson@friluftsframjandet.se) och Ulrika Jahrmarkt (ulrika.jahrmarkt@frilutframjandet.se)
Anmälan senast: 16 juni. 
OBS! Anmälan görs på Din kurs https://dinkurs.se/59903.
Anmälningsavgift: 400 kr (Återbetalas ej vid avbokning)
Total deltagaravgift: prel 4500 kr (inkluderar alla resor, ledarkostnad och avgift till lokalavdelningen). Kostnad för logi (2300 kr) och mat tillkommer.
Betalning: anmälningsavgiften betalas direkt vid anmälan. Resterande summa, prel 4100 kr, betalas senast 16 juni till bankgiro 5177-5500. Som referens anges: fjäll och namn.

Höstvandring i Jämtlandsfjällen 14-18 september

 

  


 

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunskap och guider

Ledare sökes

Vi söker nya fjälledare. Gillar du att organisera och planera? Har du några års erfarenhet av fjällvandring eller turskidåkning? Tycker du om att träffa nya människor med samma intresse? Vi är alltid intresserade av nya ledare, ta kontakt med grenledare Lena Douhan Håkansson, e-post: lena.douhan.hakansson@friluftsframjandet.se, om du är intresserad av veta hur det går till.