Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjäll och vandring

Fjällen är fantastiska! Upplev oändliga mäktiga vyer, vackra växter, utsiktstoppar, tystnad, växlande väder, en porlande fjällbäck och snöklädda toppar. Följ med på turer till fots sommar och höst eller på skidor under vårvintern. Friluftsfrämjandet Uppsala har vanligtvis flera turer per år. När det finns turer att anmäla sig till finns länkar på denna sida.

Sommar 2020

En ytterpunktsvandring vid Treriksröset med omnejd
10 - 19 juli

Sveriges nordligaste punkt, Finlands västligaste och Norges ena trelandspunkt

På denna vandring kommer du att få uppleva det absolut nordligaste Sverige, besöka Treriksröset, uppleva en vacker och omväxlande fjälltur som bjuder på vida utsikter över mäktiga fjäll med glaciärer, uppförsbackar och nedförsbackar, skåda ut över vidder med en rik flora, åtnjuta trevligt sällskap och förhoppningsvis god mat. Vi fortsätter med vårt 3-rätterskoncept om kvällarna, där förutbestämda matlag ordnar en middag till vandringsvännerna. Medan matlaget grejar, finns tid för samvaro och återhämtning.
Till denna vandring behöver vi ha med tält, liggunderlag och sovsäck enligt uppmaning från Troms Turlag då det kan bli välbesökt och fullt i stugorna, ffa Gappo. Kanske inte till alla deltagare men många (hälften?)
Annars är det en fjällvandring med normallånga sträckor/dag. Totalt uppskattar vi sträckan till ca 8-10 mil. Du bör ha normal kondition, klara av att gå upp till 20 km/dag med en ryggsäck på ca 15-18 kg). Genom din anmälan bekräftar du att du har tillräcklig fysisk förmåga för att kunna genomföra turen.
För att lära känna varandra inför turen, gå igenom uppläggningen av turen, utrustning och bilda matlag m.m. kommer vi att ha en förträff 10 juni Studiefrämjandets lokaler Ljusbärargatan (fd Portalgatan) 2, Uppsala).
Antal deltagare: max 10 (minst 6)
Avresa: Fredag kväll 10 juli
Hemkomst: Söndag morgon 19 juli
Detaljprogrammet finner du här
Certifierade ledare: Lena Douhan Håkansson (lena.douhan.håkansson@friluftsframjandet.se) och Ulrika Jahrmarkt (ulrika.jahrmarkt@frilutframjandet.se)
Anmälan: senast 7 juni via Dinkurs på https://dinkurs.se/66409.
Deltagaravgift: Preliminärt 7000 kr. Priset inkluderar tåg-, båt, och hyrbilsresor, avslutningsmiddag, avgift till lokalavdelningen samt ledarkostnad. Dessutom tillkommer boendekostnad (ca 2160 kr) och matkostnad. Senast på avresedagen ska samtliga deltagare vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Medlemskap i STF är att föredra då vi har medlemspriser i de norska hytterna. Om inte betalar man 200 NOK extra per natt i/vid de norska stugorna samt 100 kr extra i Pältsa.
Betalning: Anmälningsavgift: 400 kr betalas i samband med anmälan via Din Kurs. (Återbetalas ej vid avbokning) Resterande avgift: Ca 6600 kr betalas i samband med förträffen till bankgiro 5177-5500. Som referens ange: Treriksröset och namn
Avbokning: Om du skulle bli tvungen att avboka turen meddela snarast någon av ledarna, så får de som står på kö en chans att komma med. Vid avbokning efter den 10 juni återbetalas den del av deltagaravgiften som återstår efter att avdrag har gjorts för Friluftsfrämjandets faktiska kostnader.

Höst 2020

Höstvandring till Helags 5-9 september

Storulvån-Sylarna-Storerikvollen-Blåhammaren-Storulvån. Svensk-norsk vandring med guldkant 12-16 september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 


 

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunskap och guider

Ledare sökes

Vi söker nya fjälledare. Gillar du att organisera och planera? Har du några års erfarenhet av fjällvandring eller turskidåkning? Tycker du om att träffa nya människor med samma intresse? Vi är alltid intresserade av nya ledare, ta kontakt med grenledare Lena Douhan Håkansson, e-post: lena.douhan.hakansson@friluftsframjandet.se, om du är intresserad av veta hur det går till.