Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kvällsvandringar våren 2024

Kvällvandringar 2 maj, 16 maj, 23 maj

Kvällsvandring torsdag 23 maj.
Torsdagskvällen den 23 maj tog sig sju vandrare till Igelbålens naturreservat i Vingåker. Vinden var ljum och gjorde att myggen till stor del höll sig borta. Igelbålen är mest känt för sina vackra orkidéer. Blommorna hade inte slagit ut än men vi såg många blad så om ett par veckor är det nog dags för blomning. Naturen är varierad med sjö, kärr, gunfly, hagmark och skog. Vid sjön finns ett fint vindskydd där vi stannade en stund för att lyssna till Sofia Siversdotters ord om enkelhet; ”Samla dina önskningar till en enda. Förenkla livet till en helhet. Låt klarheten bli en tyst vågrörelse som undan för undan sveper med sig hela ditt liv.” (Ur boken Älskad vila i den du är, 2020).
Under vår vandring hörde vi mycket fågelsång och såg ett stort antal hjortar. Det var en fin vandring i trevligt sällskap. Vi avslutade vandringen med de kloka orden; ”Du ska inte gå så fort att du glömmer att se.”

Gerd och Anette 
Vandringsledare

________________________________________________

Kvällsvandring torsdag 16 maj
Torsdagen den 16 maj var vi fem vandrare som gick en lugn vandring längs Bodaholmsleden. Vandringen startade vid Östra Vingåkers kyrka med en samling i skolträdgården. Vi lyssnade till ett kort stycke om tystnad av musikskriftställare Per-Anders Hellqvist ur boken ”Ton och tystnad”;
"Tystnaden är inget noll-tillstånd. Tystnaden är innehållsrik. Vad som sker i tystnaden är att en tjock filt lyfts bort från vår akustiska vardagsmiljö; vi blir varse det oanade, rika som finns där under, såsom undervattenssimmaren möter havsbottens mirakel."

Vid Boda kvarn tog vi en kort paus där vi fascinerades av det strömmande vattnet vid kvarnen. Vi fortsatte vår vandring i tystnad och under stor del av sträckan hade vi sällskap av göken. Vi såg många blommande gullvivor och till och med några utslagna liljekonvaljer.

__________________________________________

Kvällsvandring 2 maj.
Torsdagen den 2 maj var vi fem vandrare och två ledare som gav oss ut på en lugn kvällsvandring på drygt fem kilometer i Krämbolskogen. Temat för kvällen var långsamhet, kring vilket det under vandringen fanns utrymme att reflektera kring.
Krämbol ligger i sydvästra Katrineholm och har en tillgänglighetsanpassad rundslinga som vi gick delar av. Vid vindskyddet vid Krämbolstugan satt vi ned en stund och lyssnade på en text om långsamhet av Sofia Sivertsdotter från boken ”Älskad vila i den du är”, Goodliness förlag;

”Plantera inte friska frön i näringsfattig jord. En livskraftig växt kan inte stressas ut marken. Låt din inre grodd få tid att spira. Lita på långsamhetens löften.
Hjälp mig att lita på min inre grodd och på långsamhetens löften. Låt mig gå till platser som ger näring för själen och gör mig immun mot brådska och osäkerhet.
Påminn mig om att stänga porten till alla former av rädsla och oro och istället plantera mina tankar och beslut i livgivande jordar.
Påminn mig om att alltid vara trogen min inre grodd och att lita på min förmåga att växa, spira och utvecklas i livets takt.”

Vi hade en fin vandring i skönt vårväder. Vi såg flera områden där liljekonvaljen snart kommer blomma.