Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Turer 2018-19

Skridskoturer

2019

3 januari Hönstorpasjön, Storsjön, Lundsbolsjön
Även idag ett härligt vinterväder åkte vi hela Hönstorpasjön och östra delen av Storsjön (västra var öppen). Vi gick över till Lundsbolssjön och åkte runt sjön. Återfärden gick sedan över Hönstorpasjön. Mestadels hade vi fin is. 22 km. 

2018

30 december Hönstorpasjön, Storsjön, Lundsbolsjön (10 åkare)
I härligt vinterväder åkte vi hela Hönstorpasjön och östra delen av Storsjön (västra var delvis öppen och islagda delen för tunn). Vi gick över till Lundsbolssjön och åkte runt sjön. Återfärden gick sedan över Hönstorpasjön. Mestadels hade vi fin nästan slät is. Vi åkte 22 km. 

28 december Kolsnaren
Vi hade idag en fin skridskotur på Kolsnaren. Vi startade i Ålsätters stugområde och åkte söderut och rundade Gunnviken fortsatte över till Lagnö där vi åkte utefter dess sydsida tills isen tunnade ut. Väster och söder om Lagnö huvud är sjön skinnad och delvis öppen. Norr om lövholmen tog vi stigen västerut och och åkte sedan runt viken norr om Lagnö. Rast i den något värmade solen vid Lagnöbron och vi åkte sedan upp till Marmorbyn och åter till Ålsätters stugområde. 19 km.

27 december Kolsnaren
Isspanartur på Kolsnaren där vi fann att snön smält och gav en våt bra isyta. Vi åkte i östra delen av sjön och var även in till Marmorbyn. Isen mjuknade något i slutet av åkningen. 17 km.

6 december Näsnaren NV Katrineholm
Idag åkte en isspanargrupp (6 åkare) utefter stranden runt hela Näsnaren på 5-7 cm tjock slät kärnis. Det fanns idag några partier som var tunnare men synliga. Mitten av sjön har partier med tunnare is. Det blev en solig rast på ön utanför Vännervass. Vi åkte 11 km.

28 november. Isspaning på Malmensjöarna
Vi var 9 åkare som åkte på Mellanmalmen och Nedre Malmen. Isen var mestadels kring 6 cm tjock och hade en bra isyta. Det fanns partier med tunnare is. Solen sken från en klarblå himmel och det var ca. 7 grader kallt. Perfekt väder för en premiertur. (se bild ovan). Ca. 15 km