Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Turer vintern 2020-21

Långfärdskridskoturer

24/2 Vakövning Djulösjön. 2 av våra åkare testade att ta sig upp ur en vak på Djulösjön. Nyttig träning för både badare och åskådare för att förstå problemen med att ta sig upp ur vak.

Ledarutbildningsdag på Inre Bråviken 14/2 2021
En helt fantastisk utbildningsdag för mig och Anders, blivande ledare inom FF-Katrineholm på Bråvikens inre del. Vi fick en underbar dag på isen. Eftersom vi håller på att utbildas till ledare för långfärdsskridskor så kan vi tyvärr inte lysa ut turerna för alla medlemmar än i avsaknad av "riktiga" ledare. Men håll ut (känns som en klyscha i dessa dagar). Vi håller på att fundera ut ett sätt att få med medlemmar på några turer framöver, men det kanske inte kan bli i FF regi. Om så blir fallet gäller gällande pandemi regler, Max 8 st i gruppen.
Marcus Asplund

Hönstorpasjön, Storsjön, Lundsbolsajön 27/1 2021
Blå himmel, minusgrader, fin is med ca. 2 cm ej fastfrusen snö och nästan vindstilla Vi hade en härlig dag när vi åkte runt alla tre sjöarna. Rasten blev vid badet i västra delen av Storsjön.


Malmensjöarna 24/1 2021 (isspanartur)
Vi åkte 2 varv på både Mellan- och Nedre Malmensjön. Det var hård fin is med några partier med överis.

Hjälmaren 19 januari 2021
Vi var 10 åkare som åkte västerut på norra sidan av Hjälmeren från Hjälmarsund. Fin is och härlig åkning i lätt medvind på utvägen. Vi rastade på St. Grundet och rundade sedan Isholmen och åkte tillbaka i lätt motvind. 18 km.