Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Turer 2021- 2022

Långfärdsskridskor

21 december Hunn. (se bild ovan)
Vi var 8 åkare som hade en mycket fin dag på Hunn. Isen var fin, svaga vindar och växlande molnighet. Vi startade i Selesjö och åkte norra delen moturs och passerade de fina Orrholmarna, en kort landtransport öster om Frängsättersön, var upp i Olviken och sedan Torsjöviken där vi rastade i soligt läge. Fortsatte förbi Frängsätter till Frängsättersön där västra sundet var öppet så vi tog östra sidan. Passerade Åndenäs och fortsatte söderut förbi Lövön till Djursundet där vi vände och via en omväg tog oss tillbaka till Selesjö. Det blev drygt 3 mil.

18 december issapanartur på Kolsnaren
Vi var 5 åkare som kollade isen på Kolsnaren. Isen var hård, slät, väl bärande och täckt av ett tunt vattenlager som inte var hindrande. I slutet av åkningen började vattnet frysa och vi fick en känsla av begynnande överis. Idag flög en kungsörn över oss.

9 december. Kolsnaren.
Vi var 8 åkare som åkte runt hela sjön på mycket fin is. Delar hade ett tunt snötäcke som inte var hindrande och det fanns även stora ytor som var nästan snöfria. En härlig medvind från Ålsätter till Vingåker men hemturen blev desto jobbigare. Vi såg som vi öfta gör en havsörn. 23 km.

4 december. Mellan och Nedre Malmensjöarna
Vi blev 8 stycken (+ Anders och jag) som deltog på denna tur på Malmen. Samling vid Badplatsen vid mellan Malmen 10:00. En grupp 4 tur för att testa utrustningen och prova åk formen för kommande turer var utlovad. Upplägget var 2-3 varv på mellan Malmen och sedan ta oss över till nedre Malmen för att prova på den också,. Givetvis blev det ett fika stopp, vid sydöstra delen av nedre Malmen. Isen var lite sämre (lite kompaktare partier men snö som bromsade upp bitvis) så vi delade upp oss på tillbakavägen till Mellan Malmen. Väl tillbaka på Mellan Malmen åkte vi till badplatsen. Där fanns möjligheten att avsluta dagen tur, vilket några valde att göra. Jag och två andra deltagare åkte ett varv till på mellan Malmen innan vi avslutade dagen tur kl 12:55
Marcus Asplund

2 december åkte vi en tur på Hönstorpasjön, östra delen av östra Storsjön (övrig del för tunn is) och gick även över till Lundsbolssjön och åkte ett varv. En härlig dag på bra is och det blev 19 km.

30 november var vi 11 åkare som hade en mycket fin åkning på MellanMalmen och Nedre Malmen. 8 minusgrader, solsken och svaga vindar. Vi åkte drygt 2 mil.

28 novemer 2022 var en grupp isspanare ute på Flundern och fann en mycket fin is med ca 7 cm istjocklek.