Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skänk din aktieutdelning - skattefritt

Du som äger börsnoterade aktier kan skänka din aktieutdelning till Friluftsfrämjandet. Det gäller även dig som äger ett fåmansbolag. Hela summan går till vårt uppdrag att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv.

Med din gåva stöttar du vårt arbete för en stark allemansrätt och friluftsliv för alla – året runt och över hela Sverige. Vi driver opinion kring friluftslivets villkor och arbetar aktivt tillsammans med forskare, myndigheter och andra frivilligorganisationer för att bevara allemansrätten och säkerställa allmänhetens möjlighet att utöva friluftsliv i tätortsnära miljöer i många år framåt.

Så skänker du din aktieutdelning

Minst en vecka före bolagsstämman i det utdelande bolaget måste du göra Friluftsfrämjandet till rättighetshavare (mottagare) till din utdelning. Mer information om bolagsstämmornas datum finns hos Dagens industri.

Nätmäklare

Är du kund hos Avanza eller Nordnet kan du göra din ändring av rättighetshavare direkt via nätmäklaren på deras hemsida.

Blankett för värdepapperskonto

Har du ett värdepapperskonto (VP-konto) kan du fylla i blanketten Anmälan om Rättighetshavare med namn, personnummer, VP-kontonummer och signatur. Fyll i blanketten så här:

Organisationsnummer: 802003-0303
Gåvomottagare/rättighetshavare: Friluftsfrämjandet
Utdelningsadress: Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm, Sverige
Plusgiro: 542-1

Ladda ner blanketten: Anmälan om rättighetshavare (doc)

Aktiegåvan

Friluftsfrämjandet är medlem i branschorganisationen FRII som har samlat mer information om hur du skänker din aktieutdelning på sajten Aktiegåvan

Frågor om att skänka aktieutdelning

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Anders Öhman. Varmt tack för din gåva, skicka gärna ett mejl till oss och berätta om ditt bidrag!

Anders Öhman

CFO

anders.ohman@friluftsframjandet.se

072-077 09 84

 

Andra sätt att stödja

Stödjande medlemskap

Ditt medlemskap stödjer vårt arbete för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Bli medlem du också!

Bli medlem

Stöd oss som företag

Genom att samarbeta med Friluftsfrämjandet kan ditt företag göra stor skillnad. Stötta oss i vårt uppdrag att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv.

Stöd oss

Så används din gåva

Friluftsfrämjandet är medlem i Giva Sverige och följer kravet att minst 75 % av insamlade medel går direkt till verksamhet och ändamålet.