Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Engagera dig

Det finns flera sätt som du kan engagera dig i Friluftsfrämjandet. Som medlem stöttar du vårt arbete med att skapa friluftsliv för alla. Som ledare ger du fler möjlighet att komma ut i naturen. Du kan också stötta oss genom att ge en gåva.

Bli medlem

Som medlem får du vara med på massa äventyr. Du får magasin Friluftsliv fyra gånger per år, fina medlemserbjudanden och mycket mer. Dessutom stöttar du vårt arbete med att skapa friluftsliv för alla.

Bli medlem

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Ge en gåva

Kanske har friluftsliv aldrig varit så viktigt som just nu. Stötta oss genom en gåva eller ge bort ett gåvobevis och bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. 

Ge en gåva

Bli barnledare

Är du intresserad av att bli barnledare? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att på ett tryggt och roligt sätt kunna leda barngrupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Skogsmulle

-Barnen bubblade av berättelser om vad som hänt sedan sist. De hade räddat en groda, städat undan skräp de hittat i naturen och sett en fin fjäril – och det bara på vägen till mig!

Gustav

–Nu ska vi öva på det allra svåraste, säger jag. Barnen vinglar pirrigt ut på isen på deras första dag i skridskoskolan. Vi ska öva på att ramla, meddelar jag. Barnen skrattar i kör, ”Men det är ju jättelätt!”.

Jill

-Vi behöver fortsätta kämpa för allas rätt att ha naturen tillgänglig i sin närhet, att barnen ska kunna leka och känna jorden under fingrarna. Kom med nu alla – ung som gammal.

Skicka in en intressanmälan

Bli vandringsledare

Är du intresserad av att leda vandringar? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna leda vandringsgrupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Babek

–Naturen kom in i mitt liv ganska sent. Så när jag leder ungdomar ut i naturen är det som om jag återupplever min ungdom, fast från en annan vinkel.

Vesna

–Det var i början av maj, och Skåne-kvällen var vacker. Vårregnet och vinden som envist hängt på vår tur hade avtagit, och i den nya kylan satt gruppen småpratades runt elden.

Thomas

–Jag har diagnosen bipolär typ 2, och med den följer en känslighet för stress vid för många intryck. Naturen har jag alltid tyckt om. I skogen finns ingen stress. Intrycken är inte överväldigande.

Skicka in en intresseanmälan

Bli MTB-ledare

Är du intresserad av att bli MTB-ledare? Utbildningen riktar sig till dig som är en god cyklist och ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda MTB-grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Peter

-Vi andas in doften av solvarma tallbarr och kottar. Då och då stannar vi till, ibland för att titta närmare på olika hinder och prata teknik, ibland bara för att avnjuta en vacker vy.

Annika

-Att vara ledare är kul! Jag skulle kunna tänka mig att utbilda mig till fjälledare också, och köra cykelturer i fjällen. Eller kanske paddling, kajak eller något annat skoj.

Alexander

–Ni får cykla över mig hur många gånger ni vill, brukar jag säga, medan jag backandes håller i deras styre i nedförsbackarna. Då skrattar barnen alltid.

Skicka in en intresseanmälan

Bli ledare för Vildmarksäventyr

Är du intresserad av att bli vildmarksledare? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att på ett tryggt och roligt sätt kunna leda grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Malin

–Det är viktigt att inte behöva förändra sig för att få vara med. Att naturen och friluftslivet är för dem, där de får vara precis som de är. Med olika bakgrund. Med eller utan diagnoser.⁠⠀

Kristian, vildmarksäventyr

–Det är mötet med människor. Det är därför jag gör det. Det finns ingenting man får så mycket energi och inspiration från som att dela en stund med någon.

Susanna

–På något sätt blir vänskapsband speciellt genuina när de byggts i naturen. I skogen den dagen var det bara fem plusgrader, och dessutom regn, men det skulle bli ett av mina varmaste friluftsminnen.

Skicka in en intresseanmälan

Bli fjälledare

Är du intresserad av att bli fjälledare? Fjälledarutbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda grupper på veckolånga turer i fjällen.

Sofia

–Jag minns hur Abiskofjällen badade i gulrött, och hur jag med vy satte mig på en sten och kokade morgonkaffet. Det var helt fenomenalt. Uppleva naturen i sina olika skepnader över året.

Skicka in en intresseanmälan

Bli kajak- eller kanadensarledare

Marina

-Jag vill skapa äventyr där jag får möjlighet att påverka grupper av människor genom både fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Lars

–Jag vill få folk att flytta på gränserna en aning. Det finns så många som vill komma ut i naturen men som inte riktigt vågar. Och att få folk att våga – det tycker jag är min viktigaste uppgift som ledare.

Christel

–Det var beckmörkt när vi paddlade ut från lägret. Jag utbildade blivande kanadensarledare och under dagen hade de övat intensivt på olika tekniker. Men det här var en njutartur som skulle ske i fullständig tystnad.

Är du intresserad av att bli kajakledare? Utbildningen riktar sig till dig som är en god paddlare och ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet. Skicka in en intresseanmälan här!

Intresseanmälan kajakledare

Är du intresserad av att utbilda dig till ledare inom kanadensare? Utbildningen riktar sig till dig som är vill leda paddelsturer och ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda grupper. Skicka in en intresseanmälan här!

Intresseanmälan kanadensare

Bli kajakledare

Bli ledare i naturparkour

Är du intresserad av att bli ledare i naturparkour? Grunden till Friluftsfrämjandets parkouräventyr är att vi lär oss tillsammans – ledarens roll är att lägga upp pass, se till att gruppen är trygg och har roligt. Du som ledare kan också inspirera gruppen via rörelser, liksom vem som helst av deltagarna också kan göra.

Don

–Parkour för mig är till stor del att hitta balans, både mentalt och fysiskt. Staden blir till slut lite fyrkantig. Naturen däremot är mycket mindre förutsägbar.

Anna

Det jag älskar med naturparkour är att skapa friluftsupplevelser som är lätta att ta del av. Vi brukar ses i någon stadspark eller ett friluftsområde som är lätt att ta sig till kollektivt.

Kika

Jag var så glad när vi gjorde ett naturparkourevent på Järvafältet förra året. Det var jätteroligt att se hur barn, unga och vuxna testade hopp och tricks tillsammans!

Skicka in en intresseanmälan