Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bli ledare för kanadensare

Paddla fram över sjöar eller vattendrag – lugnt och rofyllt eller fartfylld strömpaddling. Ses några timmar och kör olika teknikövningar, eller packa kanadensaren med allt ni behöver för övernattning i naturen. Bara fantasin sätter gränserna – vilket äventyr vill du leda?

I Friluftsfrämjandet finns längre turer med kanadensare, kortare turer nära och träffar med fokus på teknikövningar. Våra äventyr med kanadensare lockar familjer och seniorer, och alla där mellan.

Det ”traditionella” friluftslivet, t.ex. paddling med kanadensare, blir allt mer populärt och vi behöver bli ännu fler som leder turer.

Det du ger, får du mångfalt tillbaka

Som ideell ledare bidrar du med tid, kunskap och engagemang. Tillsammans med tusentals andra ledare verkar du för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I gengäld får du:

  • utbildning och kontinuerlig utveckling
  • gemenskap med likasinnade
  • chansen att leda äventyr på vatten med kanadensare

Så funkar utbildningen

Friluftsfrämjandets ledare utbildas inom vår utbildningsorganisation Friluftsakademin. Målet med utbildningen är färdigheter för att leda grupper på vatten med kanandensare.

  • Utbildningsmetodiken kännetecknas av friluftsupplevelser, samt dialog och reflektion.
  • Genom utbildningen arbetar du för insikt om ditt ledarskap, deltagarnas upplevelser och gruppens olikheter.
  • Ledarutbildningen för kanadensare är normalt tre dagar per nivå, plus examination. Samtliga delar är obligatoriska.
  • Utbildningen fokuserar på ledarskap, teknik, säkerhet, planering och allemansrätten.

Förkunskapskrav

 För att påbrja utbildningen måste du vara simkunnig, samt ha god vana av paddling. Vi rekommenderar dessutom att du har gått en första hjälpen-utbildning de senaste två åren. Som ledare behöver du trivas med samarbete i grupp.

Om du vill bli ledare för kanadensare men ännu inte klarar förkunskapskraven – skaffa gärna mer erfarenhet genom att först delta i vår verksamhet.

Om du har frågor om utbildningen för kanadensare så kontakta din lokalavdelning.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att utbilda dig till ledare inom Friluftsfrämjandet ber vi dig fylla i intresseanmälan nedan, så kontaktar vi dig inom en vecka eller två. Fält markerat med * är obligatoriska.

Är du medlem i Friluftsfrämjandet? *

Friluftsliv för alla

Friluftsfrämjandet skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Möt våra ledare

Lars

–Jag vill få folk att flytta på gränserna en aning. Det finns så många som vill komma ut i naturen men som inte riktigt vågar. Och att få folk att våga – det tycker jag är min viktigaste uppgift som ledare.

Marina

-Jag vill skapa äventyr där jag får möjlighet att påverka grupper av människor genom både fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Mer på Instagram