Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle behöver fler ledare

Naturen är en gigantisk lekplats, fylld av upptäckter, hinderbanor och liv. I naturen mår kroppen jättebra, motoriken utvecklas och hjärnan lär sig massor. ”Skogsmulle och skogens värld” är Friluftsfrämjandets verksamhet för de yngre barnen, inklusive Öppna Skogsgläntan (0–2 år), Skogsknopp (2–3 år), Skogsknytte (3–4 år), Skogsmulle (5–7 år) och Familjemulle.

Skogsmulle® är barnens vän i skogen. Långt innan försurning, klimatförändringar och Parisavtal var på tapeten blev den lille mysige figuren i vit näverhatt och lingonfärgad orrfjäder en miljökämpe. Sedan 1957 har Skogsmulle gett över 2 miljoner barn en positiv känsla för natur och miljö.

Vår utmaning är att äventyren med Skogsmulle oftast blir fullbokade direkt. Därför behöver vi nu bli fler ledare inom Skogsmulle och skogens värld, så att ännu fler barn får möjligheten att följa med på äventyr.

Roliga, trygga och lärorika äventyr

Som ledare inom Friluftsfrämjandet utbildas du inom vår utbildningsorganisation Friluftsakademin. Friluftsakademin tillgängliggör våra erfarenheter och färdigheter genom kul och konkreta ledarutbildningar.

Målet med ledarutbildningen är att du ska få kunskaper och färdigheter för att skapa och leda roliga, trygga och lärorika äventyr. I fokus står ditt ledarskap, och förmågan att kunna reflektera över och utveckla dig själv som ledare.

Friluftsfrämjandets utbildningsmetodik kännetecknas av friluftsupplevelser, dialog och reflektion. Genom att stimulera dialog, reflektion och erfarenhetsutbyte skapas en djupare insikt om det egna ledarskapet, deltagarnas olikheter och gruppens upplevelse.

Det du ger, får du mångfalt tillbaka

Som ledare hos oss bidrar du med tid, kunskap och engagemang. Tillsammans med tusentals andra ideellt aktiva ledare skapar du små som stora äventyr för gammal som ung. Tillsammans gör vi friluftslivet tryggt och tillgängligt, samtidigt som vi verkar för rörelseglädje och respekt för naturen.

I gengäld erbjuder Friluftsfrämjandet dig utbildning, personlig utveckling, gemenskap, ett nätverk av likasinnade och chansen att leda äventyr. Som ledare får du utöver medlemsrabatter ytterligare rabatter och erbjudanden.

Så funkar ledarutbildningen för Skogsmulle och skogens värld

Ledarutbildningen för Skogsmulle och skogens värld är tre dagar, antingen fredag–söndag eller en lördag/söndag och lördag–söndag två veckor senare. Samtliga delar är obligatoriska. Utbildningen innehåller moment som fokuserar på ledarskap, barns utveckling och behov allemansrätten, metodik, utrustning, säkerhet och trygghet, teknik, planering, samt lekar, sånger, ramsor och sagor.

Förkunskapskraven är att ska du vara medlem, vara en god företrädare för Friluftsfrämjandet, ha stöd av din lokalavdelning, samt att du har genomfört e-utbildningen Friluftsfrämjandets värdegrundsutbildning. Vi rekommenderar att du har genomgått minst en första hjälpen-utbildning under de senaste två åren. Som ledare behöver du ha god social förmåga och trivas med samarbete i grupp.

Vill du bli en av våra ledare för Skogsmulle och skogens värld?

Om du vill utbilda dig till ledare inom Friluftsfrämjandet ber vi dig fylla i intresseanmälan nedan.

Kanske har din lokalavdelning ingen verksamhet inom Skogsmulle och skogens värld. I så fall kan du byta lokalavdelning genom att kontakta medlemsservice. Eller, hjälpa din lokalavdelning börja med Skogsmulle och skogens värld. Du kommer inte att känna dig ensam, vi är många ledare i hela landet som stöttar varandra.

Om du har frågor om Skogsmulle och skogens värld eller ledarutbildningen så kontakta din lokalavdelning.
 

Vill du bli ledare?

Skicka in en intresseanmälan här nedanför, så ser vi till att du kommer i kontakt med din lokalavdelning, och hittar en ledarutbildning som passar dig. Kanske tar det ett par dagar innan någon kontaktar dig, eftersom lokalavdelningarna jobbar ideellt.

 
Är du medlem i Friluftsfrämjandet?