Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli en Skogshjälteskola

Vill du och din skola bli Skogshjälteskola? Kul! Det är nämligen väldigt enkelt att komma igång. Första steget är att teckna samarbetsavtal med Friluftsfrämjandet.

I samband med Skogshjälteutbildningen ingår skolan ett samarbetsavtal med Friluftsfrämjandet. Avtalet ger skolan rätt att använda metoden Skogshjältarna och du som pedagog får tillgång till lektionsmaterial, våra metoder, vidareutbildningar samt våra kursledares breda kompetens. 

En livslång relation till naturen på köpet

Grundavgiften för skolan för att bedriva Skogshjältarna är 600 kr per år samt en rörlig avgift på 50 kr per barn som deltar i Skogshjältarna. Frivilligt medlemskap för pedagoger och elever ingår. Utbildningskostnader tillkommer. Friluftsfrämjandet är inte momspliktig, därför tillkommer inte moms. På köpet får ni en livslång relation till naturen på ett roligt och inspirerande sätt!

Teckna samarbetsavtal för Skogshjältarna

För att teckna avtalet följ stegen nedan. När avtal och blankett kommit oss tillhanda sänder vi en faktura samt medlemsuppgifter så att pedagoger kan anmäla sig till utbildning.

  1. Skriv ut och signera Samarbetsavtal Skogshjältarna i två exemplar och skicka till Friluftsfrämjandets rikskontor: Friluftsfrämjandet, Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm
  2. Ladda ned och fyll i Blankett nya och befintliga barn och vuxna och maila till oss på skolan@friluftsframjandet.se
  3. I de fall elever vill bli medlemmar krävs samtycke. Använd Samtyckesblankett för barn i skola. Medlemskapet för barnen är frivilligt men ses av många föräldrar som en förmån. Samtyckesblanketter skickas inte in till Friluftsfrämjandet utan sparas på skolan.

Vill ni bli en Skogshjälteskola?

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Fält markerade med * är obligatoriska.

Skogshjältarna passar er som har:

• Behov att få in mer rörelse och utevistelse i skolan

• Förskoleklass, åk 1-3 samt fritidshem

• En skola i ett naturnära område

• Ett stort engagemang och vilja att ge barnen en livslång hållbar relation till naturen.

Visste du att...

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation utan vinstintresse. Det viktigaste för oss är att få folk i rörelse och upptäcka naturen.

Alla förskolor och skolor ska ha råd med friluftsliv på schemat. Därför tar vi inte extra betalt för vår metod eller lektionsmaterial. Det vi hoppas på i gengäld är att så många som möjligt vill bli medlemmar och därmed stödja vårt arbete.

Friluftsfrämjandet är en medlemsdriven organisation som bland annat finansieras genom medlemsavgifter, statsbidrag och bidrag från exempelvis Svensk Friluftsliv, Arvsfonden och Svenska Postkodlotteriet.

När ni tecknar samarbetsavtal ingår medlemskap i Friluftsfrämjandet för barn och pedagoger. Men vi behöver få namn och kontaktuppgifter och föräldrarnas samtycke för att kunna registrera dem.