Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

MTB

Nu är vi äntligen igång med MTB-verksamheten!

Vi kom igång på riktigt förra året genom att köra egna turer i Mariestad. Tyvärr satte den pågående pandemin en del käppar i hjulet för oss. Både vad gällde det önskade samarbetet med andra lokalavdelningar och hur vi skulle kunna genomföra våra äventyr. Dessutom hade en av oss förhinder nästan hela tiden genom arbete på annan ort.

Vi tänker fortfarande såhär. De flesta turer skall vara lätta till medelsvåra kvällsturer. Alla ska våga och kunna hänga med. Vi riktar i första hand in oss mot vuxna. Och givetvis är fika en del av innehållet I framför allt våra längre turer.

Vi skall även försöka förmedla enkla mek- och underhållstips för hur du tar hand om din cykel.Vår ambition är att även någon gång ordna lite längre dagsturer under helg eller en ledig dag. Vi hoppas få till minst två turer per månad, helst fler.

Men för att lyckas behöver vi fler ledare. Kan du tänka dig bli en av oss? Du behöver inte vara världsbäst på att hantera en cykel men du måste gilla att cykla och du måste vara beredd att få andra att göra detsamma. Hjälpa andra att upptäcka glädjen i att cykla MTB.

Självklart måste du åxå dela Friluftsfrämjandets filosofi och värderingar men det gör du säkert eftersom du redan är medlem.

Vi betalar den utbildning som du måste gå (en helg) för att bli ledare. Du kan få testa redan innan som hjälpledare tillsammans med någon av oss tre. Nästa utbildning går 9-11 april.

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse. Gör det till någon av oss.

Dag Bränfeldt, Rickard Andersson och Henrik Söder i Mariestad.

Till dig i Mariestad som vill utbilda dig till ledare. Ta kontakt med grenansvarige Dag Bränfeldt, tel 0708-73 19 69.