Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike

Vår yngsta gren MTB har växt sig populär dom senaste åren.

Vi arrangerar allt från lugna cykelfika turer till mer teknisk och krävande cykling. Läs på varje aktivitet vilken sorts cykling och svårighetsgrad som utlovas. Vid behov delar vi upp oss i grupper allt efter hur många vi är och vilken fart man vill hålla.

Vårt motto är gemenskap, cykelglädje och att utvecklas tillsammans som cyklister. Bra motion får vi på köpet!

Läs vår Säkerhetsplan för MTB här: MTB Säkerhetsplan

Destinationscykling

Vi arrangerar med jämna mellanrum utflykter till bra stigcykling i vårt närområde och runtom i sverige. Såsom hisnande Downhill anläggningar eller singletrack cykling i trevlig natur.

Vi har årligen arrangerat MTB vecka i vår sälenstuga med utflykter varje dag. Oftast i sammanhang med Cykelvasan som passande avslutar veckan för de som önskar.

Kul på Hjul!

Vår barncykling har blivit otroligt populär. Vi ger oss ut i naturen och tränar upp våra färdigheter på cykeln. Vi visar att rötter och stenar är mer roliga än läskiga. Vi sätter inga prestationsmål på våra barn och det är alltid okej att gå förbi ett hinder om så önskas.

Våra lägsta förkunskrav är att man ska kunna hantera sin cykel med både växlar och broms. På utlysta familjeaktiviteter är alla nivåer välkomna.

Annars gäller våra förkunskaper och ålderkrav som står i utlyst aktivitet. Vi har anmälningkrav för barnens säkerhet. Det finns prova på möjlighet men då vi har begränsat med platser så hör av er innan.

Vi tillhandhåller även barncyklar för hyra, hör av er innan till ledare för pris och information.

Vi har 3 nivåer på våra barngrupper, ledare förbehåller sig rätten att bestämma i vilken grupp ert barn platsar:

Blåbärsgruppen är vår lättaste grupp. Här cyklar de barn som använder cykeln för att ta sig fram till första blåbärsris eller för att se närmare på en groda. Vi lär oss att hantera vår cykel i naturen och att stenar och rötter visst går att cykla över.

Hallon är vår medelnivå. Här cyklar de barn som kan väl hantera sin cykel och vill börja utmana sig mer på att ta sig förbi de hinder man stöter på i naturen.

Jordgubbe är vår mer utmannande nivå. Här lär vi oss ta oss över större hinder, drop och hopp. Vi tar längre turer och lär oss mer ingående hur både man hittar i naturen eller hur vår cykel funkar.

Föräldrar och vuxna är välkomna att hänga med oss ut. På barnens och ledarnas villkor.

 

Vi annonserar våra aktiviteter på hemsida, mail och facebook. Våra aktiviteter är oftast gratis, men vi tar gärna emot bidrag via swish. Detta går till vår barn och ungdomsverksamhet.

 

Våra glada MTB ledare:

Gustav Dahlstrand, Jonas Nyman, Elinor Dahlstrand, Henrik Alden och Peter Larsson.