Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bli ledare eller funktionär!

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation. Vår verksamhet i Veberöds lokalavdelning bygger alltså på frivilligt engagemang. Vi gör det här tillsammans för att det känns viktigt, meningsfullt och för att det är roligt!

Att vara ledare och funktionär i Friluftsfrämjandet innebär att du är med om att skapa upplevelser och äventyr i naturen för barn, ungdomar, andra vuxna och dig själv förstås. Att vara ledare hos oss är därför också en garanti för att komma ut på friluftsäventyr!

De flesta av våra ledare och funktionärer har själva barn eller barnbarn i vår verksamhet. Veberöds lokalavdelning växer och för att kunna starta nya grupper och för att då och då kunna fylla på med ledare i redan befintliga grupper vill vi knyta fler intresserade till oss. Man behöver inte kunna allt om naturen för att få vara med! Vi behöver såväl ledare som gått Friluftsfrämjandets grundutbildning och som leder och ansvarar för verksamheten, som hjälpledare och funktionärer som stöttar upp och engagerar sig i allt runt omkring – när vi har läger, arrangerar cykelloppet Vombsjön runt, fixar med föreningslokalen, med mera. Vad du än väljer att engagera dig i så bidrar du till vår målsättning att så många som möjligt ska få komma ut i naturen. Gemenskap är det vi ger tillbaka.

Våra grupper har minst två och oftast fler ledare. Grupperna träffas ca 7 gånger per termin. Man får så klart vara ledare i samma grupp som sitt barn. Föreningens ledare träffas också ibland själva för att utbyta erfarenheter, planera, fortbilda oss och tänka ut nya, spännande äventyr.

Som ny ledare får du gå en grundutbildning som föreningen bekostar. Under utbildningen får du praktiska tips och råd om bra aktiviteter att göra med barnen ute i naturen, att vara ledare, du får lära dig om föreningens värdegrund, första hjälpen, karta och kompass och friluftsteknik. När du väl är ledare erbjuder vi fortbildning minst var tredje år.

Låter detta intressant? Hör i så fall av dig till veberod@friluftsframjandet.se!

Låt äventyret börja!