Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om

2018-02-19

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet startades 1892 med syfte att hjälpa svenskar upptäcka fjällen. I dag omfattar verksamheten mycket mer än så och kärnan i verksamheten är en tanke och tro på att människan mår bra av att vistas i naturen. Ur detta engagemang har Friluftsfrämjandet växt fram och är i dag Sveriges största friluftsorganisation.  Våra hjärtefrågor är att värna om att få fler att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt och vi jobbar på bred front för att ge friluftslivet goda förutsättningar, nu och i framtiden.


Om Friluftsfrämjandet Skåne Tranås
startades 1991 och verkar för att barn och unga från både Tomelilla och angränsande kommuner skall få uppleva, lära sig om och ta hand om naturen. Det gör vi genom att arrangera olika aktiviteter i olika områden, oftast förlagda i naturreservat och strövområden i Sydöstra Skåne. Vi försöker variera våra aktiviteter från termin till termin och de olika grupperna har olika fokus. Mullebarnen lär sig om naturen, leker och har de tur kan det hända de träffar skogsmulle. Strövarna skall lära sig att hantera kniv, göra mat ute i naturen, använda trangiakök och muurikka (en stor wok man använder över öppen eld), om allemansrätten, bygga vindskydd, klättring och mycket mer. Lufsarna har lite andra typer av utflykter med t.ex. kanotpaddling, fiske, geocaching, fågelskådning etc. Vi träffas ca 6 gånger under våren och 6 gånger under hösten.

Antalet medlemmar har varierat genom åren och i dag har vi över 100 medlemmar och ungefär 50 aktiva barn samt 15 ledare som engagerar sig på ideell basis. Flertalet av våra ledare har gått olika utbildningar i regi av Friluftsfrämjandet.