Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Genomförda kajakturer

Välkommen att deltaga på vår kajakverksamhet!! Detta är vad vi har gjort under 2017 och vi ser fram emot en härlig paddelsäsong 2018!

Under 2017 har vi tillsammans med lokalavdelningarna i Ronneby och Karlskrona genomfört kvällspaddlingar på torsdagar. Vi har startat från Pukavik i väst till Karlskrona i öst. Totalt blev det 22 kvällspaddlingar från maj – september. Första torsdagspaddlingen den 4 maj startade som vanligt från Slättanäs i Listerby skärgård och den sista den 21 september utgick från Järnavik, där det traditionsenligt bjöds på äppelkaka som Bengt Ignell bakat och hjortbröl från Eriksberg.

 

Samtliga turledare samlades på Lugnevi i Ronneby inför paddlingssäsongen för att gå igenom det planerade turschemat. Vi passade samtidigt på att göra en säkerhetsgenomgång och vad som gäller inom Friluftsfrämjandet. Nytt för året var att vi introducerade delade turer, där start, fikapaus och målgång gjordes gemensamt, men ett gäng paddlade längre och ett gäng paddlade en kortare sträcka. Detta var mycket uppskattat.

 

25-28 maj deltog vi i Nytäppetträffen, som arrangeras av Kajak Syd på Östra Bokö i Hällaryds skärgård.

 

I juni deltog Katarina Hansell i en kajakkurs på nivån blått paddelpass arrangerad av Horisontkajak i Stockholm. Syftet var att träna på teknik och räddningsövningar i stökigare förhållanden för att vara bättre förberedd som turledare i omväxlande väderförhållanden.

 

 

Katarina Hansell

Styrelseledamot och turledare i kajaksektionen