Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

MTB-Ungdom 13-18 år

MTB-Ungdom för 13-18 år

Grupperna vänder sig till dig som cyklar MTB för att det är kul och vill utvecklas. Kanske är du helt ny eller sågar du cyklat mycket och vill ha nya utmaningar. Vi fokuserar på rolig cykling och att utveckla vår cykelteknik. Gruppen leds av vuxna utbildade ledare men ungdomarna själva är med och bestämmer vad de vill göra.

Våren 2022 kommer vi att köra 2 grupper på måndagar och 1 grupp på torsdagar för att det ska passa så många som möjligt.

Endurogrupp (Måndagar)
Den här gruppen fokuserar på nedförscykling och hopp. Självklart får vi ju cykla upp igen men fokus ligger på att utvecklas utför och i luften.
Här ställer det krav på att du har cyklat en del tidigare och gillar när det blir lite mer tekniskt.

I den här gruppen är ställer vi krav på Fullfacehjälm, ryggskydd, knäskydd och handskar för att delta. Vi har några hjälmar och ryggskydd för utlåning om du vill prova på. Säg till i så fall.

Stigcykling lätt (Måndagar)
Den här gruppen passar dig som kanske inte har cyklat så mycket MTB tidigare eller bara vill ta det lite lugnare. Vi cyklar varierad stigcykling både uppför och nedför med fokus på att utveckla vår teknik. Vi har några cyklar för utlåning om du vill testa.

Stigcykel medel (Torsdagar)
Vid detta tillfälle höjer vi tempot något men fortfarande är det fokus på teknik.
Vi blandar stigcykling i skogen med lek i pumptrack och teknikbanor samt trafikvett och allemansrätt.

Du kan antingen vara med en gång i veckan eller båda dagarna. På måndagar är grupperna samtidigt så då måste du välja. Vill du cykla stigcykling men prova på Enduro någon enstaka gång så löser vi det också.

Vår verksamhet präglas av Friluftsfrämjandets värderord: Lust, tillgänglighet och kunskap. Det viktiga är gemenskapen, att vi har kul och lär oss tillsammans.

Vill du vara med och hjälpa till eller undrar över något är du välkommen att skicka ett mail till: marcus.melin@friluftsframjandet.se