Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandets höstdag vid Lilla Älgsjön

2015-09-27

Det härliga höstvädret lockade runt 70 natursugna barn och vuxna till vår traditionella höstdag vid Lilla Älgsjön utanför Strömfors / Kolmården.

Lördagen den 26 september samlades över 70 barn och vuxna vid Lilla Älgsjön för att vara med på Friluftsfrämjandet i Kolmårdens traditionella höstdag.

Tillsammans ropade vi efter Mulle så som våra Mullebarn brukar göra, och denna dag hade vi minsann tur, för vi hörde Mulle svara -"Hej Kollikock!" inifrån skogen! Alla barnen blev bjudna på mumsiga bär från Mulles skog, och någon upptäckte sedan att Mulle hade fått skräp i svansen. Stackars Mulle! Skräpet hade trasslat in sig i Mulles svans! Där hör det väl inte hemma..?!

Efter att vi vinkat av Mulle så fanns det möjlighet att upptäcka och lära mer om vatten och natur. Det fanns en tipsrunda och en runda för sinnena för de som ville ta en promenad i skogsområdet. För de som var pysselsugna fanns det ett pysselbord uppdukat där man bland annat kunde pyssla ihop pinn-fjärilar, kott-spindlar, sten-kryp eller väva sig en naturväv i höstens färger. 

Det paddlades kanot i sjön och för de som ville hålla sig på land fanns det också möjlighet att håva lite i sjön för att se vad man kunde hitta för kryp i vattnet. Det är spännande att få titta på det man hittar i en lupp så man verkligen ser småkrypen ordentligt!

Matsäcken avnjöts i höstsolen intill sjön och lägerelden var igång där det grillades korv för fullt.

Vi tackar alla för en härlig höstdag och hoppas att vi ses snart igen!