Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövarexamen 2020

2020-06-14

I år var det dags för en ny grupp att ta ut sin strövarexamen, där barnen får visa prov på den kunskap de har fått under sex terminer i strövarna. Till hösten kommer de att bli Frilufsare.

Själva provet för strövarexamen arrangerades i år tillsammans med våra frilusare. Tillsammans bemannade de stationerna eld, första hjälpen, kniv och stormkök. Precis som vanligt var den femte grenen navigering, vilket de gjorde när de förflyttade sig mellan stationerna. 

Eldstationen gick ut på att göra upp eld och bränna av ett snöre, något som försvårades av vinden. De hade viss ved och tre tändstickor till sitt förfogande men fick fritt hämta mer ved i skogen. 

Första hjälpen gick ut på att sätta förband på sina skadade kamrater och låtsasbloden flödade fritt för att göra realistiska sår. På stormköket var uppgiften att koka upp en liter vatten och kniv-utmaningen gick ut på att tillsammans tälja till tre olika former, en cirkel, en triangel och en platt som kunde passa in i ett nyckelhål på en planka.  

Stort tack till alla ledare och frilufsare som gjorde dagen möjlig.