Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövarexamen 2017

2017-06-25

Våren 2017 tog Kinda lokalavdelnings första strövare ut sin strövarexamen och till hösten blir de Frilufsare. Examen bestod i fem delprov, navigation, första hjälpen, hantera eld och stormkök samt användning av kniven.

Gruppen delades in i fyra mindre grupper med två eller tre barn per grupp. De fick sedan en kompass och en karta med fyra stationer de skulle navigera till. Där väntade olika uppgifter som de behövde lösa. Gruppernas uppgifter var uppdelade så att de inte kunde gå samma väg utan varje grupp var själva tvugna att lösa sin egen navigering. 

Första hjälpen bestod i att de skulle klara av att sätta förband på en arm eller ett ben. Vid stormköksstationen skulle de sätta upp och plocka ihop ett stormkök och vid täljstationen skulle de tillverka "nycklar" som skulle passa i ett lås. På eldstationen skulle de elda av ett snöre.

Alla moment i strövarexamen är sådant vi har övat på under strövarna och alla klarade av utmaningarna även om de tyckte att de var något svåra. Examen firades sedan på den stora avslutningen där strövarna tilldelades medalj och examensbevis.