Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sommaraktiviteter 2020

2020-06-15

I sommar kommer Kinda lokalavdelning att erbjuda fler aktiviteter än någonsin tidigare. I utbudet finns kanotturer, trailrunning, familjeövernattningar, MTB och familjecykling. Du hittar också mer äventyrliga aktiviteter såsom sommarjakten, Kindastrapatsen, överlevnadskurs och TrolleGåter. Och nu får du dessutom sommaren på köpet om du blir ny medlem.

Sommarjakten Kinda: juni, juli och augusti

Sommarjakten är en GPS-assisterad skattjakt som arrangeras av Friluftsfrämjandet Kinda under juni, juli och augusti 2020. Skattjakten går ut på att hämta den ledtråd som är åtkomlig på sex platser i kommunen och dess närområde. Ni bestämmer själv när ni vill besöka platserna och om ni vill besöka dem alla eller bara några få. Lyckas ni hämta alla ledtrådar, får ni reda på var och när skatten kan lösas ut.

Familjeövernattning Glimmingen: 27-28 juni

Det finns inget mysigare än ätt få krypa ner i sovsäcken och lyssna på trädens sus och vakna på morgonen och äta sin frukost på stranden. Vi samlas för en gemensam sommarövernattning på sandstranden invid Glimmingen. Platsen lämpar sig väl även för de yngsta då det bara är ett femtiotal meter till parkering och toalett.

Teknikkurs MTB: 29 juni - 2 juli

Friluftsfrämjandet Kinda arrangerar under fyra kvällar en Teknikkurs MTB som vänder sig till dig som vill utveckla din teknik på cykeln. Du får bland annat lära sig hur du väljer spår efter humör och hur du tar dig uppför, nedför och över olika knepigheter i skogen.

Kindastrapatsen: 17-20 juli

Kindastrapatsen är en äventyrlig vandring med överlevnadstema. Vi går runt Drögen med tre övernattningar, troligen utan tält då det kommer att vara svårt att hitta platser där tälten ryms.

TrolleGåter - Vågar du, Orkar du, Kommer du tillbaka: 8 augusti

Upplev grottorna som du aldrig gjort förut! Du har kanske sett stora grottan, tagit dig in i sovkammaren, runt metkroken och hästskon och kanske till och med klarat Trollgränd. Men klarar du TrolleGåter? Ett äventyr likt TV-programmet Fångarna på fortet eller Prison Island, fast i grottmiljö. I TrolleGåter ska ni som grupp (3-5 personer) lösa ett antal uppgifter på tid. De uppgifter ni ska lösa är en blandning av fysiska och kluriga uppgifter och för varje uppgift i grottorna finns det en deluppgift som behöver lösas ovan jord.

Grundkurs i tillämpad överlevnad: 15-16 augusti

Vår grundkurs riktar sig till den som vill lära sig hur man kan överleva ett par dygn i skogen om något oväntat skulle inträffa på skogsturen. Vi börjar från grunden och varvar teori och praktik. Kursen kräver inga förkunskaper och ger en både lärorik och utmanande upplevelse. Den passar därför både nybörjaren och den något mer vane som kanske bara vill uppleva ett äventyr i vardagen.

Familjeäventyr på cykel: 23 augusti

Ta med familjen och häng med oss ut på cykeln. Äventyret blir att ta sig fram på grusväg i lagom tempo med målet, en fikastund i naturen, för att sedan vända tillbaka till startplatsen.

Kanot: Återkommande tillfällen under sommaren

Under sommaren kan du följa med vår kanotledare ut på sjöarna i närheten och som medlem har du också möjlighet att låna en av våra lånekajaker. Vad sägs om kvällstur på Ämmern eller en historiepaddling på Åsunden och Järnlunden? I lugnt tempo som anpassas efter deltagarna lider vi fram och njuter av Kindas natur från vattnet, Att utforska stränder och kanaler kräver ibland en fikapaus så det hinner vi också med.

Trailrunning: Återkommande tillfällen under sommaren

Trailrunning är social löpning på stigar och skogsvägar. Aktiviteten riktar sig till unga och vuxna som är sugna på att komma ut i skogen och springa. Du behöver inte vara en van löpare för att hänga på då vi anpassar tempo och längd efter deltagarna.

MTB: Återkommande tillfällen under sommaren

MTB för ungdomar och vuxna. Fokus på våra turer är cykling i socialt tempo förr än att jaga klockan. Du cyklar tillsammans med våra utbildade ledare som har god kännedom om bra MTB-spår i vår närmiljö. Så du behöver inte vara en van cyklist för att hänga på då vi anpassar tempo och längd efter deltagarna.