Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Övernattningsgruppen mars

2022-03-14

11-12 mars genomförde övernattningsgruppen årets tredje övernattning. Denna gång besökte vi strövarberget strax väster om Rimforsa

19.00 den 11 mars samlades övernattningsgruppen vid Björkforsstugan i Rimforsa. Därifrån tog vi en kortare vandring ut till strövarberget där vi tänkte låna strövarnas fina eldplats och kampera under natten. En av anledningarna till valet av strövarberget var att flera av deltagarna skulle ha sina barngrupper redan klockan nio nästföljande dag. 

Vädret var klart och dagens fina solsken hade bytts mot en skymning med sjunkande temperaturer. Prognosen sa att natten skulle bli vindstilla, stjärnklar och bjuda på runt fem minusgrader. Väl framme på berget riggades sovplatser upp och deltagarna valde tält, tarp, bar himmel eller hängmatta, allt efter eget tycke och smak. Därefter tändes elden som vi samlades runt under kvällen. Runt 23 släckdes lamporna i lägret och alla gick till sina lägerplatser. 

Morgonen inleddes med en fin soluppgång och en frukosteld. En efter en anslöt deltagarna till elden, som var väldigt uppskattad då morgonen var ganska kylig. Termometern visade att temperaturen under natten hade krupit ner till -8 grader men i övrigt stämde prognosen väl. Efter lite frukost återvände deltagarna till Rimforsa för att inleda resten av helgen. Totalt deltog 11 övernattare.