Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling

Gotland har mycket vatten, både runt ön och på ön. Med duktiga ledare som planerar turerna kan deltagarna njuta av säkra och härliga naturupplevelse på vattnet fullt ut.

Paddelsäsongen varar ungefär mellan maj och september då vattnet har en ok temperatur och vindar och vågor är som lugnast.
De kajakledare vi har planerar och lägger löpande upp på hemsidans aktivitetsguide så många turer som de för mår. Ofta är viljan att erbjuda olika turer större än vad ledarnas vardagspussel tillåter då de arrangerar turerna ideellt på sin fritid.

Hyra kajak eller kanot

Friluftsfrämjandet Gotland har idag 5 kajaker att hyra ut och arrangerar under sommaren både utbildningar i teknik och säkerhet samt arrangerar turer runt omkring vår härliga ö. Trots att det inte finns något egentlig skärgård runt Gotland kan turerna bjuda på stor variation och många äventyr. Runt ön finns mindre öar som man kan besöka, man kan paddla en sträcka längs kusten, man kan hälsa på någon av de många sälar som finns runt ön och längs vissa partier finns ett rikt fågelliv. 

Våra ledord när det gäller kajakaktivitet är de samma som gäller för Friluftsfrämjandet i stort, men då vi i nuläget inte är så många kajakledare kan vi inte erbjuda mera utmanande paddlingar utan riktar oss främst till de som inte paddlat så länge.

Med oss kan du känna dig säker, trygg och delaktig i en stor organisation som bland annat tar på sig rollen som allemansrättens största försvarare.