Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vår verksamhet

Sedan 1967 har Friluftsfrämjandet upplevt äventyr på Gotland. Flera generationer har fått lära sig att vara i naturen för att som vuxna fortfarande få mycket av sin energi genom att vara i naturen.

Barnverksamhet

Det är viktigt för de yngsta barnen och för ungdomarna att få uppleva naturen! I Skogsknytte, Knopp, Mulle, Strövare, Frilufsare och Tvm får de lära sig ha kul i naturen utifrån sin egen ålder och kunskap. De får lära sig om djur och natur, Allemansrätten och friluftsteknik, mm på sina äventyr tillsammans med sin grupp och ledare. För närvarande har vi inte möjlighet att erbjuda alla ovan nämnda barn och ungdomsgrupper då vi har brist på ledare. Men vi hoppas kunna utöka antalet grupper och ledare så snart som möjligt. På hemsidans aktivitetsguide hittar du de grupper som vi erbjuder för tillfället.


Vandring

Till fots är det lätt att uppleva naturen! Våra vandringar tar oss med till olika delar av Gotland och vi får uppleva både natur och kultur. Vi försöker att ha vandringar under stora delar av året och med olika längd och svårighetsgrad. Vandrings ledarna lägger löpande upp de vandringar som planeras på hemsidans aktivitetsguide. De planerar löpande så många vandringar de förmår med tanke på att de också är få i antalet och allt arbete görs ideellt.


Cykling

Med MTB (Mountainbike) tar vi oss fram nästan överallt i skogen. Vi lär oss att ta oss över stockar och nerför branta backar. Tillsammans utforskar vi naturen och dess möjligheter till rolig cykling. För närvarande har vi inga Cykel aktiviteter då det saknas ledare. Men vi hoppas att vi snart hittar någon som vill bli cykel / Mtb ledare.


Paddling

Gotland har mycket vatten, både runt ön och på ön. Med duktiga ledare som planerar turerna kan deltagarna njuta av säkra och härliga naturupplevelse på vattnet fullt ut. Paddel säsongen varar ungefär mellan maj och september då vattnet har en ok temperatur och vindar och vågor är som lugnast. De kajakledare vi har planerar och lägger löpande upp på hemsidans aktivitetsguide så många turer som de för mår. Ofta är viljan att erbjuda olika turer större än vad ledarnas vardagspussel tillåter då de arrangerar turerna ideellt på sin fritid.


Geocaching

Geocaching är ett av många sätt att uppleva naturen. Med hjälp av GPS letar man skatter runt om på ön. Skatten består av en liten låda med en loggbok men för oss är oftast naturupplevelsen den stora skatten. För närvarande har vi inga inplanerade Geocaching aktiviteter. Men eventuellt kommer det snart. Så håll koll på aktivitetsguiden på hemsidan.


Äventyrliga familjen

Familjen är ofta det bästa sällskap man kan ha när man ska uppleva naturen. Tillsammans bestämmer vi vilka äventyr vi vill uppleva. För närvarande har vi inga äventyrliga familjen grupper eller aktiviteter, i brist på ledare. Men vi hoppas att inom en snar framtid kunna få igång även denna verksamhet.


Familjedagar

När du vill uppleva mycket på en gång är våra familjedagar ett bra val. Ofta kan du prova på många olika saker på en och samma gång tillsammans med din och andra familjer. Familjedagar genomförs lite då och då, så det är bra att ha regelbunden koll på vår aktivitetsguide på hemsidan.


Skrinna skridskoskola

Här lär sig de yngre att åka skridskor. I en trygg ishall får de lära sig att ha roligt på isen utan att behövs bry sig om klubbor och puckar. För närvarande har vi ingen skridskoverksamhet då vi saknar ledare och det är svårt att få bra tider i ishallen. Men vi jobbar på det och hoppas att vi inom kort ska kunna erbjuda denna verksamhet igen.


Nedsläckt hus