Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajakuthyrning

Friluftsfrämjandet Gotland har fem olika kajaker som både medlemmar och andra person kan hyra. Här står regler och villkor som gäller i samband med att uthyrningen.

Kajakerna hämtas och lämnas om inte något annat bestäms på Stenkumla Gardrungs 640 (klicka här för karta i Google Maps). Priserna som anges här gäller per kajak.

Till varje kajak ingår flytväst, kapell, pump, flottör samt paddel.
 
Till våra turer anger du i bokningen av turen om du vill hyra kajak till turen. Om man som medlem hyr kajak i samband med våra turer är det pris som gäller det pris som anges i samband med anmälan till turen. Till och från våra turer transporterar vanligtvis ledaren kajakerna som ska hyras.
 
Om du vill hyra kajak/kajaker vid något annat tillfälle kontaktar du Jonas Karlsson på telefon 070-23 75 446 eller e-post jonas.karlsson.gotland@friluftsframjandet.se
 
Kajakerna hämtas med egen transport eller så kan du hyra kajakvagnen om den är ledig. Samtliga kajaker och utrustning ska lämnas i samma skick som de var i när de hämtades, dvs rena och torra både invändigt och utvändigt (undantaget kapell och flytväst som får vara blöta, men ska vara rena).
Det innebär att kajakerna är ur torkade både i packutrymmena (fram och bak) samt i sittbrunnen. Att kajakerna är rena och torra innebär att det inte finns sand, smuts eller växter på någon del av kajaken. Samma sak gäller flytväst, kapell (bortsätt från att de får vara blöta )och övriga tillbehör. Om man inte lämnar tillbaka kajaken i ett fullgott skick kan det medföra sanktioner som exempelvis extra avgifter eller restriktioner vad
gäller möjligheten att hyra kajak fler gånger.
 
Priser medlem på privat tur:
  • Kajak med tillhörande utrustning: 250 kr per dygn.
  • Kanotvagnen om den är ledig: 200 kr per dygn.
Priser Icke medlem på privat tur:
  • Kajak med tillhörande utrustning: 350 kr per dygn.
  • Kanotvagnen om den är ledig: 200 kr per dygn.
Ansvar:
Du som hyr kanoter/kajaker av Friluftsfrämjandet Gotland Paddlar helt på egen risk och ansvarar själv för det du hyr utanför våra ledarledda turer. Friluftsfrämjandet Gotland tar inget ansvar för olyckor eller skador på person eller utrustning när du hyr utrustning för privatbruk.
 
Det är inte tillåtet att transportera något annat än kanoter på kanotvagnen!

Skador eller förluster:
Du som hyr kanoter/kajaker av Friluftsfrämjandet Gotland står själv för alla omkostnader vid förlust av eller eventuella skador på utrustningen. Så tänk på att direkt kontakta uthyraren om du skulle upptäcka skada på objektet innan du nyttjar det för att minska risken att bli  ersättningsskyldig för något du inte själv orsakat. Vid skador/olyckor med kanonvagnen bör din egen trafikförsäkring på ditt fordon täcka det mesta. I övrigt har kanotvagnen en egen försäkring som täcker vissa delar. Du som hyrestagare står då för självrisken som utgår till 1200-1500 kr beroende på vilken typ av skada det gäller. Om försäkringen inte skulle täcka den uppkomna skadan står du som hyr kanotvagnen för hela kostnaden.