Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Hyra kanoter

Friluftsfrämjandet Gotland har 2 kanoter (Canadensare) med 3 respektive 4 sittplatser som går att hyra.

Uthyrningen riktar sig till alla. Vid uthyrning ingår kanot, paddlar och flytväst samt lösa säten för sittplats nummer 3 och 4.
All paddling sker på egen risk!
Om du vill hyra canadensare kontaktar du Jonas Karlsson på telefon 070-23 75 446 eller e-post jonas.karlsson.gotland@friluftsframjandet.se.
Kanoterna hämtas med egen transport eller så kan du hyra kajakvagnen om den är ledig. Samtliga kanoter och utrustning ska lämnas i samma skick som de var i när de hämtades, dvs rena och torra både invändigt och utvändigt (undantaget flytvästar som får vara blöta, men ska vara rena).

Det innebär att kanoterna är ur torkade och att det inte finns sand, smuts eller växter på någon del av kanoterna. Samma sak gäller flytvästar (bortsätt från att de får vara blöta )och övriga tillbehör. Om man inte lämnar tillbaka kanoterna i ett fullgott skick kan det medföra sanktioner som exempelvis extra avgifter eller restriktioner vad gäller möjligheten att hyra kajak fler gånger.


Priser medlem på privat tur:
  • Canadensare med tillhörande utrustning: 100 kr per dygn.
  • Kanotvagnen om den är ledig: 200 kr per dygn.
Priser Icke medlem på privat tur:
  • Canadensare med tillhörande utrustning: 200 kr per dygn.

  • Kanot vagnen om den är ledig: 200 kr per dygn.

Ansvar:

Du som hyr kanoter/kajaker av Friluftsfrämjandet Gotland Paddlar helt på egen risk och ansvarar själv för det du hyr utanför våra ledarledda turer. Friluftsfrämjandet Gotland tar inget ansvar för olyckor eller skador på person eller utrustning när du hyr utrustning för privatbruk. Det är inte tillåtet att transportera något annat än kanoter på kanotvagnen!

 

Skador eller förluster:

Du som hyr kanoter/kajaker av Friluftsfrämjandet Gotland står själv för alla omkostnader vid förlust av eller eventuella skador på utrustningen. Så tänk på att direkt kontakta uthyraren om du skulle upptäcka skada på objektet innan du nyttjar det för att minska risken att bli ersättningsskyldig för något du inte själv orsakat.
Vid skador/olyckor med kanonvagnen bör din egen trafikförsäkring på ditt fordon täcka det mesta. I övrigt har kanotvagnen en egen försäkring som täcker vissa delar. Du som hyrestagare står då för självrisken som utgår till 1200-1500 kr beroende på vilken typ av skada det gäller. Om försäkringen inte skulle täcka den uppkomna
skadan står du som hyr kanotvagnen för hela kostnaden.

Vi hyr även ut kajaker. Information om det hittar du här.