Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar våren 2022

Vårens första vandring blir den 23 april

Hej!

I år kom våren tidigt – redan den 4 februari (min approximation baserat på min och max temperaturer i SMHIs prognoser), men snö och is fria stigar att vandra har ändå dröjt, genom att det varit klara och kalla nätter – men sen en tid är isen borta och det torkar upp fort i skogarna.

Vandringsprogrammet för våren innehåller i dagsläget 3 st milvandringar:

  1. Ingemars Nyhemsmil lördag den 23 april (ca 9 km, kan bli något längre, skogsstigar med bl.a. vackert formad tall)
  2. Regnamilen den 8 maj, kulturbygdsvandring
  3. Gruvmilen i  Grytgöl (datum ännu ej bestämt)

Dessutom funderar vi på att lägga upp en vandring med Hitta Ut kontroller, då många i fjol visade stort intresse för dessa.

Vandringarna annonseras i Friluftsfrämjandets aktivitetskalender ca en vecka före och det är först med den utlysningen som de säkert blir av, genom att tidpunkt och samlingsplats anges.

När sommarn övergår till höst kommer vi även i år göra en vandringsresa i privat regi (dvs ej i Friluftsfrämjandet regi) till Bruksvallarna. Den kommer preliminärt att innehålla följande dagsturer:

  1. Byturen (rundvandring i Bruksvallarnas, Guldtur nr 159,  6 km)
  2. Tevsjön runt (Guldtur nr 351, 8 km)
  3. Baggården -Fiskhålsgraven (rundvandring i känt område vid Messlingen, Guldtur 251, 11 km)
  4. Rogentriangeln (rundtur i mycket sjörikt landskap vid Tännäs, Guldtur 454, 15 km, alternativt 10 km till STFs Rogenstugan)

Vi siktar som vanligt på v36, men det kan även bli v37. Guldturerna Funäsfjällen kan läsa mer om genom att googla på nätet. Eventuellt sätter vi ihop något annorlunda program för att försöka minska bilåkandet (6 mil enkel resa till Rogentriangeln).

Svara snarast med intresseanmälan så jag vet hur många som preliminärt vill följa med och tala om ifall v37 skulle passa bättre än v36. Sen kontaktar jag Bruksvallslidens hotell och förbokar, och ni får bestämma slutgiltigt om det passar och jag betalar in anmälningsavgiften för alla och var och en får betala mig (precis som förra året).

Välkomna
Åke, Ingemar och Nils-Olof