Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringen Topparna Runt

Häng med på en 13km vandring mellan topparna på Dundret. Vi bjuder på energipåfyllning, skavsårsplåster, utsikt mot Sarek (vi planerar självklart bra väder) och kanske lite mjölksyra i benen av höjdskillnaderna beroende på vilket tempo du själv väljer. Välkommen!

Ledbeskrivning Topparna Runt

Välkommen till Topparna Runt 

Topparna Runt är en vandring över som går över Dundrets alla toppar. Topparna Runt är ca 1,3 mil lång. Anmälan kostar 100 kr för medlem. 200 kr för icke medlem och 50 kr för barn upp till och med 15 år (oavsett medlemskap). Swish betalning vid anmälan på plats. Det är en aktivitet som ingår i Gällivare Klassiker


Tänk på att ta med mycket vätska. (Och glöm inte solskydd) Vi kommer att ha vätske kontroller på topparna men allt vatten måste bäras dit så tänk även på att ta med eget.
Vid varje topp kommer det även att finnas lite annat energipåfyllande och skavsårsplåster
• Starten går från Björnfällan mellan kl. 9.00–10.00. Vandra ner till himlatorget och fortsätt uppför himla backen mot lilla toppen ta sedan grusvägen ner till vägkorsningen där bjuder vi på lite banan och vatten.
• Vandra till vänster, följ den asfalterade vägen. Gå en bit till du kommer till kryssmarkeringen, där tar du till höger mot västtoppen där vi serverar soppa och kex, glöm inte att titta på den vackra utsikten av Sarek i väster.
• Vandringen fortsätter längst Dundrets rygg, och du ”bestiger” toppen på 823 m.ö.h hos Åke på Toppen där vi bjuder på en massa energi påfylling.
• Forstätt mot linbane toppen och stora parkeringen där börjar vandringen nedåt mot soldalen. Följ stigen och gå över den lilla bron. (skyltar finns) Stigen går upp en liten bit och sedan in i fjällbjörksskogen ner mot himlatorget. Hör bäcken forsa fram. Passa på att svalka dig lite! Snart är du tillbaka vid Björnfällan där du får kaffe, bulle saft och ditt Välförtjänta diplom.
• Bra gjort och Välkommen i Mål!

Dundretkartan finns till försäljning vid start.

Välkommen tillbaka nästa år då vi så klart planerar att ha Topparna Runt. Även då i augusti.

 

Frågor och funderingar

mail: gallivare-malmberget@friluftsframjandet.se

Kansliet telefon: 0720-10 37 40