Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Omorganisation

2020-01-22

Under verksamhetsåret 2019 har region Mitts styrelse försökt hitta långsiktiga och hållbara lösningar för att få ekonomin i balans, vilket har varit en svårighet under flertalet år. Vi har dock tyvärr inte lyckats med detta utifrån befintlig organisation.

Regionstyrelsen tar vårt åtagande både som arbetsgivare samt för den ideella föreningen på största allvar. Vi i regionstyrelsen har därför tvingats att fatta ett mycket svårt beslut om uppsägning av vår verksamhetsutvecklare. Uppsägningen görs med anledning av arbetsbrist till följd av den ekonomiska situationen. Förhandlingar med facket är gjorda och Ulrika Hermansson kommer arbeta sin sista dag den 15 april 2020.

Vi är mycket sorgsna över att förlora Ulrika som anställd med hennes stora kompetens och hennes engagemang och inte minst hennes positiva person och driv. Vi önskar Ulrika varmt lycka till i hennes framtida yrkesliv men hoppas att vi varken tappar kontakten med henne personligen eller hennes engagemang för Friluftsfrämjandet.

Planen är att fördela arbetsuppgifterna som Ulrika utfört på ideella krafter inom och utanför styrelsen, för att på så sätt förbättra dom ekonomiska förutsättningarna inför kommande år. Styrelsen har ett stort arbete framför sig för att hitta lösningar på hur detta ska genomföras.

/Jörg Bassek, ordförande, tillsammans med
Anneli Funcke, Jonas Viltfare, Marina Larsson, André Axelsson, Angelica Kenntoft och Hans Levander