Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vi kikar in hos Bollnäs lokalavdelning

2019-12-18

Tjejgång, Varpen runt, gymnastik och barnverksamhet - så ser det ut när vi kikar in på Bollnäs sida på friluftsframjandet.se.

Vi i regionen är nyfikna på hur det ser ut på lokalavdelningarnas sidor på friluftsframjandet.se och vad som döljer sig bakom dessa. Först ut så spanar vi in på Bollnäs lokalavdelnings sida och ser vad som finns där. Bollnäs ordförande Monica Edlund berättar mer om vad som ryms bakom rubrikerna på sidan bland annat om den årliga aktiviteten Tjejgång som de arrangerat sedan 1995. Varje år brukar ett 70-tal kvinnliga deltagare ta sig runt mellan 6-10 km och där de yngsta ligger i mammans vagn och de äldsta är upp mot 90 år. Det hela börjar med en gemensam uppvärmning i mål får deltagarna smörgås med kaffe/te samt en goodie bag som lokalavdelning får sponsrat genom goda kontakter.

Bollnäs lokalavdelning erbjuder även återkommande gymnastik där ett 20-tal medlemmar deltar och vilket är mycket uppskattat. Utöver detta är det ett gäng främjare som träffas en gång i veckan och spelar badminton och fjällvandrar tillsammans. 

Att återkommande träna kan vara bra för att underlätta vid det 41 km långa cykelloppet Varpen Runt som arrangeras under juni-månad. Varje sommar deltar ca 100 cyklister där det bjuds på både dryckeskontroller och *sotare som tillagas på plats.

Vet du vad som står på din lokalavdelnings sida och vilka är aktiviteterna som döljer sig där bakom?

 

*Sotare är glödstekt strömming med potatis och till serveras knäckebröd.