Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tältning i Paradiset

Få saker är så rogivande som att långsamt vakna i tältet, lyssna på ljudet av en lätt vind i tältduk och trädkronor.

Kanske har fåglarna börjat sjunga och bidrar till trivseln. Man lättar på duken, kryper ut och fixar till lite frukost med utsikt över en sjö - en fin början på dagen.Eftersom friluftsfrämjandet uppmuntrar till tältning just denna helg vandrar vi från Paradisets torpstuga upp till Trehörningen. Vi hinner med att gå en sväng till Klagomuren och prata lite om dess historia. Har ni varit där? På udden ut i sjön finns fina tältplatser.

Vi käkar medhavd middag och pratar om tältning. Målgruppen är mindre vana tältare och förmodligen kan vi dela med oss lite av vår erfarenhet. Någon modig tar ett bad. Området har en spännande historia. Vi talar om den spännande tiden när Trehörningen var ett sameläger och kollar in dopfunten och den heliga stenen, Sejten, på andra sidan sjön. Vid 8-tiden börjar det regna och vi retirerar in i tälten. Det sövande ljudet av ett lätt regn mot duken och glädjen av att uppleva tryggheten i att tältet fungerar fint och håller mig varm och torr gör att sömnen snabbt infinner sig.

Nästa morgon skiner solen över sjön och tältet har torkat. Efter frukost river vi tälten, packar ryggsäckarna och fortsätter vår vandring längs Sameslingan. Vi har en hund med i gruppen som älskar alla dofter i skogen och håller koll på att gruppen håller ihop! Vi är överens om att hösten är en fin tid för tältning och pratar om när det kan vara dags för nästa äventyr!

Fikapaus

Rune Lindqvist, vandringsledare