Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring i Högmora på jakt efter ätbart i naturen

I juni genomfördes en vandring om ätbara växter i Högmora där vi samarbetade med Naturskyddsföreningen i Huddinge. Detta samarbete är nytt och det är roligt att kunna erbjuda alla våra medlemmar en gemensam aktivitet.

Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen brinner som bekant båda för djur och natur. Hur kommer det sig att vi hade kontakt och planerade ett gemensamt äventyr kanske ni undrar? Jo, vi jobbar mycket lokalt här i Huddinge och det här är ett exempel på det. Jag, som vandringsledare i Friluftsfrämjandet Huddinge, arbetade nämligen på samma kontor som Naturskyddsföreningen Huddinges nya ordförande Jessica till vardags. Vi märkte snabbt att vi hade gemensamma intressen genom våra båda engagemang. I ett samtal kom vi fram till att vi båda ville lära oss mer om vad man själv kan plocka som är ätbart här i Huddinges natur och ville planera ett sådant äventyr ihop för båda organisationernas medlemmar. Friluftsfrämjandets riksorganisation har även uppmuntrat oss lokalavdelningar att samarbeta med andra föreningar. Jessica fick kontakt med Rågdalens Skogsträdgårds ideella förening där två guider ville hjälpa oss att hålla i vandringen. En solig dag i Högmora möttes vi upp med deltagare och genomförde äventyret i området. Det blev en intressant vandring med matlagning av det vi kunde hitta i naturen i slutet av vandringen. Vi förvånades över hur mycket som finns runt om oss som man kan plocka och äta. Vi fick väldigt fin respons på äventyret och samarbetet och vi planerar att ha ett liknande den 16e oktober då vi kommer besöka Rågdalens Skogsträdgård. Håll utkik på hemsidan för att anmäla dig. Som vanligt krävs inga förkunskaper utan du kommer precis som du är och lär dig på plats tillsammans med oss andra. Passa på att ställa alla frågor du har för vi vågar påstå att guiderna har enorm kunskap.

En stor fördel med Friluftsfrämjandet tycker jag är att man är fri att vara kreativ i planeringen inför de äventyr man vill leda. Man kan se en bredd inom vad som erbjuds på vår hemsida. Allt ifrån olika aktiviteter så som vandring, MTB, kajak mm men även inom varje enskild gren. För vandringsintresserade finns allt från längre fjällvandringar och vardagsvandringar i närområdet till helt nya inslag som ni kan se på vår hemsida bland de äventyr ni kan anmäla er till. En ny slags vandring var den som Monica nyss höll som hade inslag av yoga. I andra lokalavdelningar vet jag att de har vandring med inslag av andra intressen så som att måla i naturen och att sticka! Om det är något äventyr som du vill ska genomföras hos oss i Huddinge och som ännu inte finns så får du gärna tipsa oss om det. Och ännu bättre; vill du arrangera äventyr själv så är du även välkommen att bli en av oss ledare.

 

Linda Gebauer, vandringsledare