Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Årsfest på Nåttarö.

En dag på Nåttarö

 Lördagen den 8 september 2018 var det dags för årsfest på Nåttarö. Vi var 24 förväntansfulla personer som klev ombord på Utöexpress kl 10.30 med sikte på Nåttarö som ligger tvärs över Mysingen från Nynäshamn sett.

Väl ute på ön blev det medhavt 11-kaffe för de som önskade och därefter blev det ”Kubbturnering”. Deltagarna i det vinnande laget fick en varsin Friluftsfrämjarkåsa.  

 

När den ansträngande turneringen var över, var det dags för promenad runt ön. Första stoppet var Drottninggrottan, en djup ”skreva” som går in i berget och där det sägs att drottning Maria Eleonora vid något tillfälle ska ha sökt skydd.

 

Vandringen gick vidare till ”Stora Sand” som är en tämligen lång sandstrand. Den är väldigt populär bland såväl badare som tältare.  Här blev det återigen lite till livs. Vi hann knappt få i oss det ätbara, innan himlen öppnade sig och vi fick söka skydd under de låga tallarna. En del hade varit förutseende och tagit med sig regnkläder och en del hade det inte. Dessbättre blev det inte så farligt varför vi fortsatte vår vandring på ön. Några valde att gå längs med klipporna och andra tog vägen genom skogen. Vi träffades alla igen vid Östermarfladen, som är en populär båthamn. Återigen sken solen och vi blev kvar här ett tag innan vi promenerade tillbaka till Nåttarö hamn.

 

På Kroken Nåttarö väntade en sen lunch/tidig middag bestående av en god fiskgryta med bröd samt kaffe och kaka.  När klockan nästan blivit 18 kände vi oss nöjda och vi vände tillbaka till Nynäshamn med den abonnerade båten m/s Maria Eleonora.

 

Tack för en härlig dag i Haninges skärgård!