Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Rapport från Rikstinget

Tema upplev uppnå upptäck (Uppting)

Rikstinget i år var något nytt. Det fanns ett flertal personer, runt 10-14 personer, som aldrig varit på ting och som deltog i Nytinget som pågick på samma plats och tid som Rikstinget. Arrangörerna till Nytinget och Rikstinget var TVM Kolmården som består av Marcus (även känd som Mulle), Sam, Stefan och Andreas. Vi fick bo gratis i en hästhage som lånades ut av en bonde som i sin tur arrenderade marken av Rodga herrgård. Som tack för att vi fick bo i hagen skulle vi alla gå skallgång och samla ihop de många kvistar och ungträd de sågat ner på våren och samla ihop det i högar.

Aktiviteterna bestod bland annat av mountainbike, klättring, höghöjdsbana, paddling, besök på Rodga trädgård och så workshop om hållbarare miljö. Under denna workshop kom han som startat Greenoutdoors, som gör miljövänliga kläder. Han pratade bland annat om hur man kan dra ner på utsläppen, vilka märken som är farligast och varför han startade sitt företag. Man behövde inte gå på alla aktiviteter utan man kunde också ta det lugnt och bara vara med på lite lekar, sova eller bara göra det man kände för.

Stämningen var som på vanligt på ting väldigt bra. Alla kom överens och det blev inget större bråk.

Cissi

Ett PS från Gustav

Vi fick förutom det som står i artikeln testa att gå på glödande kol vilket resulterade i lite brännblåsor på några av våra deltagare så all vårt brännskademateriel gick åt.

Gruppen heter officiellt Tvm Äventyrsgruppen Haninge & Huddinge.

Fast på ting brukar namnet Tvm Haddinge användas.