Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Gökotta

Gökottevandring

söndagen den 8 maj 2012

Man kan ju fråga sig vad det är som gör att man ställer klockan på före fyra när det är söndag? Jo, främjandet kallar till gökotta och vi var inte ensamma när vi kom till mötesplatsen klockan 5.00. Vi var 17 morgonpigga främjare som träffades vid Gudö. Vi började vandringen kort före Höjden. Detta område av Tyrestaskogen var ett outforskat område för Tom och mig och det är alltid intressant med nya områden.

  

Det var en underbar morgon och termometern visade bara på +0 men så fort solen kom upp blev det varmt. Vi fick mycket bra guidning av Börje Jungeteg, Göte Lindholm och Björn Hallberg. I början av vandringen så mötte vi inga människor men efter några timmar så kände vi att det luktade mat och vid ett vindskydd var det frukost på gång för några som sovit där under natten.

För oss blev det frukost vid Fornborgen vid Stensjön och nu hade det blivit riktigt varmt. Utsikten var fantastisk. Detta måste vara en av de finaste utsiktsplatserna i Tyrestaskogen. Vi kom förbi en källa med friskt kallt vatten där några fyllde på sina vattenflaskor. När vi efter cirka 8 timmar kom tillbaka till bilarna så visade termometern på +17.

Någon gök hörde vi inte men vi fick tillfälle att prata med varandra och vi fick mycket information av våra kunniga ledare.

 

Sammanfattat av Margaretha Larsson