Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Stadsvandring längs Årstaviken

Den 3 juni träffades vi vid Årstabergs pendeltågstation och vandradelängs Årstavikens södra sida till Skanstull. Vädret var förträffligt,nästan på gränsen till för varmt! Första fikat, elvakaffet, intogsi skuggan på promenaden längs Årstaviken.

Vandringen fortsatte igenom koloniområdet Dianelund ochvidare under Skanstullsbron. Vid Gullmarsplan tittade vi på kolerakyrkogårdensom ligger strax öster om Gullmarsplan. Däreftervidare till Hammarbyhöjden, där vi intog en förträfflig lunch påMalmgrenska krogen.

Sedan var vi laddade för att gå mot högre höjder, som i detta fallblev Hammarbybacken. Vi vandrade upp från baksidan och stannadesedan högst upp för att beundra utsikten samt gissa vad detvar vi såg när vi tittade oss omkring.En långsam promenad nerför framsidan av backen och därefteröver Sicklaslussen. Här valde några att vänta tills en båt skulleslussa, så det tog ett tag innan vi kom vidare. En varm vandringgenom bostadsområdet Hammarby sjöstad med fantastiska lägenhetersom man inte kan annat än bli avundsjuk på, innan vi komfram till stationen för tvärbanan. Där skildes våra vägar och vitackade Sören och Rune för en härlig tur!

Görel Byh