Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra grupper

Vi har grupper för barn och ungdomar i olika åldrar.

Häng med ut och paddla kajak, träffa Skogsmulle, övernatta i tält, laga mat utomhus, klättra eller bygg ett vindskydd! Gå med i någon av de barngrupper vi har, det finns något för alla åldrar. Från de yngsta som nyss lärt sig att gå till de äldsta som står på egna ben i alla äventyr naturen har att erbjuda. 

Anmälan till våra grupper och aktiviteter sker här på friluftsfrämjandet.se. Längst ned på denna sida kan du hitta aktuella äventyr. Platserna till våra barngrupper släpps oftas i samband med Håbo festdag den 15 augusti på höstterminen och någon vecka innan terminsstart på vårterminen.  

Vi är ett gäng engagerade ledare, men behöver blir fler eftersom många barn vill vara med i vår verksamhet. Är du intresserad av att bli ledare? Hör av dig till oss, du hittar kontaktuppgifter under Styrelse!

Skogsknopp

För de minsta barnen. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar. Vi sjunger, fikar och känner på bl.a granens barr. Här får de efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Tillsammans utforskar vi naturen på lagom avstånd från Granåsstugan. Vanligtvis träffas en Skogsknoppsgrupp ca 1 timme/gång Mer info om vår grupp

Skogsknytte

För barn födda 2018–19. Med hjälp av lekar och sånger blir skogsknyttarna vän med stubbar, kottar, myror och maskar. I skogsbacken får de uppleva naturens små och stora under. Ingen annan lekplats kan mäta sig med äventyren i naturen. Gruppen har sin egen Knytteplats vid Granåsen och vi kommer under våren att ha 6 träffar, cirka 1,5 timme/gång. Mer info om vår grupp

Skogsmulle®

För barn födda 2016–17. Genom sång, ramsor och lek upptäcker barnen naturen och lär sig om skogens vanligaste växter och djur. ca 2 tim/gång. Gruppen har en egen Mulleplats vid Granåsen. Under hösten kommer vi att ha 8 träffar på ca 2 timmar per gång. Mer info om vår grupp

Skogsströvare

För barn födda 2014–15. Strövare är en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap. Barnen får ta del av naturens äventyr, i en tillåtande miljö utan tävlingsinslag. Under våren kommer vi att ha 7 träffar på ca 3 timmar/gång. Mer info om vår grupp

Frilufsare

Frilufsarna för barn födda 2012-13. Gruppen födda 2009-10 kommer under hösten att gå från frilufsarna till TVM. Lite längre bort väntar de lite större äventyren för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också. Här i Frilufsarna samlas barn tio år och uppåt.

Mer info om vår grupp

TVM Äventyrsgrupperna

Barn/ungdomar födda 2009 och tidigare. TVM Äventyrsgrupperna är Friluftsfrämjandets verksamhet för ungdomar och unga vuxna (cirka 14 till 25 år) som brinner för friluftsliv. Förkortningen TVM står för ”tre vildmarksmål” och representerar skogen, vattnet och fjällen, de tre arenorna för verksamheten. Vi har en grupp för ungdomar födda 2009-2010. Äldre ungdomar är välkomna att delta på regionala och nationella TVM-äventyr.

Mer info om verksamheten

Vill du bli ledare?

Vi är ett gäng engagerade ideella ledare, men vi behöver bli fler.  Vi hjälper dig starta upp gruppen, och du får utbildning och gemenskap. Är du intresserad? Hör av dig på balsta@friluftsframjandet, till någon ledare eller styrelseledamot.

Kontakta oss

Hitta Äventyr i Bålsta

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning