Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandrarleden

Koordinater som tar dig hit: Lat. 59.571837 Long. 17.55067

Längst in i Lilla Ullevifjärden ligger Vandrarleden, en kort led genom härlig natur, nära till centrala Bålsta. Leden börjar norr om motorvägen vid Draget, följer Lilla Ullevifjärdens strand och går upp på RasbergetLeden anlades på 60-talet av Friluftsfrämjandet.  

Uppe på Rasberget får du en fin utsikt över Lilla Ullevifjärden och här finns även en gästbok du gärna får skriva i. Om du har matsäck med dig kan du stanna till för att äta uppe på toppen, eller varför inte på den fina platsen vid vattnet precis innan leden viker av upp på berget. I området kring leden finns det flera fornminnen och historiska lämningar att upptäcka. Bland annat finns här en mur av stenar som är 500 meter lång. Kan det kanske varit en borg här?  

Stigen är totalt 3 km lång och går i kuperad terräng. Det går även att gå en kortare slinga. Leden går delvis på smala stigar och är inte tillgänglighetsanpassad. Stigen är dock bredare och lättare att gå närmare parkeringen. Den brantaste biten är längre bort på leden där den viker av från vattnet och går upp för berget.  En karta över leden kan du hitta på Håbo kommuns hemsida eller naturkartan 

Du kan promenera till vandrarleden från Bålsta station, men du kan även ta dig dit med bil. Det är ca 1,5 km att promenera från stationen över åsen och åker du bil så finns det en mindre parkering.

Här kan du läsa mer om vandrarleden