Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Ledartrappan - ledarroller i flera steg

Vi utbildar Sveriges friluftsledare. Med oslagbar kunskap om friluftsteknik och beprövad ledarskapsutbildning, tillhandahåller vi attraktiva utbildningar och kurser inom en mängd friluftsgrenar.

Grundkrav

Som funktionär, hjälpledare eller ledare hos Friluftsfrämjandet ska du vara en god företrädare för organisationen och varumärket. Alla ledare agerar i enlighet med vår uppförandekod och värdegrund.

 

Medlem i Friluftsfrämjandet

Som medlem i Friluftsfrämjandet har du tillgång till alla ledarledda aktiviteter i hela Sverige. Du får tillgång till Sveriges största outdoor och Friluftscommunity. Du får tidningen Friluftsliv och en rad andra förmåner.

Om du som medlem är nyfiken vad det innebär att vara ledare i Friluftsfrämjandet så har du möjlighet att gå vår webbaserade värdegrundsutbildning.

 

Hjälpledare

Som hjälpledare bistår du en ledare i din verksamhetsgren och du tillhör din lokalavdelning. Hjälpledaren hjälper till och ledaren har ansvaret för gruppen. Du har genomgått aktuell utbildning för att bli hjälpledare i din verksamhetsgren. Alla hjälpledare är medlemmar i Friluftsfrämjandet och har med godkänt resultat genomgått vår värdegrundsutbildning.

Som hjälpledare får du möjlighet till praktik och insyn i din roll att vara ledare i Friluftsfrämjandets verksamhet.

 

Ledare

Som ledare har du ansvaret när du leder gruppen i din verksamhetsgren och du tillhör din lokalavdelning. Du har genomgått aktuell grundutbildning för att bli ledare i din verksamhetsgren.

Som ledare får du praktik av att leda din verksamhet och tillgång till roliga och intressanta fort- och vidareutbildningar.

 

Kursledare

Som kursledare utbildar du nya ledare inom din verksamhetsgren och du tillhör din regions utbildningsteam. Du har genomgått Friluftsfrämjandets utbildning för kursledare.

Som kursledare får du nytta av din långa erfarenhet som ledare i din verksamhetsgren och du har stor lust att utbilda nya ledare.

 

HLU (Högre ledarskapsutbildning)

Som utbildare i högre ledarskap utbildar du nya kursledare och verkar på uppdrag av Riksorganisationen. Du har genomgått aktuell grundutbildning för att bli ledare samt är kursledarutbildad.

Som erfaren utbildare av nya kursledare har du här möjlighet att arbeta med det spännande uppdraget att
utveckla Friluftsfrämjandets ledarskap.

 

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss? Bli ledare

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.