Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Om oss

I Ur och Skur Boo-Mullarna ligger i en gammal mysig villa i två plan på en fin tomt i det natursköna Gustavsvik i Orminge, Nacka kommun. Besöksadress: Baggensviksvägen 9, 13236 Saltsjö-Boo

På förskolan får barnen prova på olika friluftsaktiviteter och grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Barnen får dessutom lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Stark samverkan med föräldrar

Förskolan har ca 33 barn uppdelade på två avdelningar - yngre och äldre barn, och vi är alltid tre pedagoger på varje avdelning. Från att ha varit ett föräldrakooperativ utvecklar vi nu förskolan vidare med önskan om fortsatt stark föräldrasamverkan.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Förskolan är tänkt att skapa en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken och det finns sovaltaner så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och vår egen kock lagar mat med fokus på kvalitet, närodlat, ekologiskt och vilt. Tomten erbjuder lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer.

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik. Mer om pedagogiken

Vill du ansöka om plats hos oss?

Per Rugsveen

Rektor

per.rugsveen@iurochskur.se

070-606 09 71