Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulleriket på Billingen i Skövde invigs i helgen

2018-12-07

Den 8 december invigs Skogsmulleriket på Billingen Skövde – en tillgänglighetsanpassad plats för att få fler barn att upptäcka sin närmiljö tillsammans med Skogsmulle. Utmed Skogsmullerikets promenadslinga finns fem olika små byggnader där barn som vuxna kan bekanta sig med Skogsmulle och hans vänner.

Pressmeddelande

Som värd för området står Friluftsfrämjandets Skogsmulle – barnens vän i naturen. Han presenterar också sina vänner Fjällfina, Nova och Laxe samt den lokala vännen Billingetrollet. Det finns också en nyutvecklad app kopplad till området för att ge besökaren en spännande historia att följa med på runt områdets sjö.

–  Med Skogmulleriket på Billingen skapas det fantastiska möjligheter för barn och ungdomar att möta den svenska naturen. Tillsammans med Skogsmulle och hans vänner vill vi göra naturen tillgänglig för att alla. Att upplevelsen kan förstärkas med ett mobilspel är spännande och kan locka ännu fler barn och unga ut i naturen, säger Lisa Larsson på Friluftsfrämjandet.

Projektet drivs av Billingen fritidsområde ekonomisk förening i samarbete med Friluftsfrämjandet och Next Skövde. Finansieringen kommer från Allmänna Arvsfonden och lokala företag i Skövde samt ett flertal lokala sponsorer. 

–  Vi hoppas att Skogsmulleriket med husen, figurerna och spel-appen ska locka ännu fler familjer att besöka Billingen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde och projektledare. Det känns extra viktigt att aktiviteten är tillgänglig för barn och unga både med och utan funktionsvariation och även med olika härkomst.

Skogsmulleriket invigs den 8 december av Skogsmulle själv tillsammans med Skövdes kommunalråd Ulrica Johansson. Alla husen är öppna och erbjuder aktiviteter och Skogsmulle, Fjällfina, Laxe och Nova finns på plats. Besökarna bjuds på krabbelurer och lingondricka. 

 

Foto: Gustaf Elias/Next Skövde
Mer info om invigningen finns här.

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning