Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Eva-Lotta Backman, Finlands Svenska Idrott i Finland, får Gösta Frohms Stipendium 2019

2019-03-28

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse har vid sitt årsmöte den 16 mars 2019 beslutat att Eva-Lotta Backman, Finlands Svenska Idrott i Finland, ska få Gösta Frohms stipendium på 10 000 kronor.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets barnverksamhet.

- Vi har valt Eva-Lotta Backman för att hon på ett kreativt sätt möjliggör att Skogsmulleverksamheten utvecklas i den Svensktalande delen av Finland, säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Skogsmulle startade i Finland för 40 år sedan och Eva-Lotta har utbildat många Skogsmulleledare genom åren. Hon beskriver själv att naturen ger henne perspektiv och närvaro i nuet och årstiderna i mötet med barnens nyfikenhet. Att vara med de små "naturupptäckarna" och träffa Skogsmulle är grunden till så mycket mer i livet.

Stipendieutdelningen äger rum fredagen den 6 september kl. 18 i Esbo i samband med firandet av att Skogsmulleverksamheten funnits i Finland i 40 år

Läs gärna mer om Skogsmullestiftelsen på: www.friluftsframjandet.se/skogsmullestiftelsen.

Jill Westermark,
ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse Telefon: 070- 787 04 52
E-mail: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning