Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet deltar på årets största konferens för utomhuspedagogik

2019-03-18

29-30 augusti är det dags för årets största konferens för utomhuspedagogik att gå av stapeln – Ute är inne. Träffa landskapsarkitekter, lär dig om hur utomhuspedagogik kan hjälpa oss att hantera miljöförändringar och ta del av hela Friluftsfrämjandets barn-pedagogik.

Konferensen heter Ute är inne och tar plats i Jönköping på Elmiamässan den 29-30 augusti. Peter Fredriksson generaldirektör på Skolverket, kommer dit och ger en bild av den svenska skolans utveckling. Carl Johan Sundberg, professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid KI, talar om vinsterna med fysisk aktivitet och Jo Clark, facilitator and director of On the Hill kommer och talar om hur utomhusundervisning kan bidra till att möta utmaningar i arbetet med omställning till hållbart samhälle. En mängd workshops finns också att välja på för kompetenshöjning – som även Friluftsfrämjandet och I Ur och Skur erbjuder. 

Utenavet – nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande

Friluftsfrämjandet är en aktör i nätverket Utenavet där Utbildningsvetenskap Linköpings universitet, Lantbrukarnas Riksförbund, Naturskoleföreningen, Skogen i Skolan, Sveriges Hembygdsförbund, Tankesmedjan Movium och Centrum för naturvägledning vid Sveriges lantbruksuniversitet ingår.

Nätverket arbetar för att skrida kunskap och inspiration om utomhuspedagogik och naturvägledning, och verkar för att utomhusbaserad undervisning ska ingå som naturlig del i all utbildning. Utenavet arbetar också för att natur- och kulturupplevelser ska bidra till att uppnå läroplanernas mål. Ett tillvägagångssätt är att kommunicera goda exempel, läromedel och utbildningar – bland annat via konferensen Ute är inne.

Vartannat år sedan 2007

Ute är inne konferensen genomfördes första gången i Linköping år 2007 med över 1000 deltagare i regi av nätverket Utenavet. Det var den första konferensen i Sverige med utomhuspedagogik i fokus och vände sig till rektorer, lärare i skolans alla stadier, pedagoger, ledare, landskapsarkitekter och anläggare av utomhusmiljöer.

På konferensen deltog intressanta och inspirerande föreläsare om forskning och om utomhuspedagogik i teori och praktik och det fanns att välja på ett 70-tal workshops. Friluftsfrämjandets verksamheter med Skogsmulle i förskola, I Ur och Skur, friluftsliv för våra minsta: Skogknoppsbarn, upplevelsebaserat lärande och många fler blev så efterfrågade att vi var tvungna att dubblera dem på plats.

Alla kan delta

Anmäl dig innan den 20/3 då priset är 2.900 kr för två dagar men den 21/3 kostar dagarna 3.900 kr.

Gå in på www.utenavet.se läs mer och anmäl dig.           

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning