Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Klubbstugan

Välkommen till vår klubbstuga!

Vi vill välkomna alla till vår klubbstuga som ett utflyktsmål för egna turer under vintern, men för närvarande har vi ingen bemannad kaffeservering om söndagarna så länge nuvarande restriktioner med max 8 personer gäller för tillställningar.

Ni som kommer till stugan är varmt välkomna att använda bänkar utmed husväggen för lä, ta ved i vedboden och låna dass och nyttja grillplatsen för mysiga stunder osv. Vatten hämtas i sjön. Ingen nyckel eller bokning behövs för detta.

Självklart lämnar ni platsen i trivsamt skick. Och är försiktiga med eldandet om det blåser.

Vi önskar att alla i Strömstad kan se Färingestugan som en naturlig plats för utflykter och att umgås utomhus på ett Coronasäkert sätt, medlem eller ej.

Ta hand om er i vinter!

Information om stugan

Färingestugan är vår klubbstuga som ligger vid sjön Färingen. Under normala omständigheter håller vi öppet mellan kl 11-14 varje söndag från oktober månad och fram till påsk. Dessa dagar värmer vi upp stugan och har enklare fika till försäljning. Det går naturligtvis bra att ta med egna mackor eller korv att grilla.

GPS-positioner
Lat 58.892
Long 11.281

Som medlem kan du hyra stugan.
Maila faringestugan.stromstad@friluftsframjandet.se
20 kr/natt och person
Dagshyra av stugan
100 kr

Hyr en kanot

Upptäck sjön Färingen med kanot! Vid vår klubbstuga finns det fyra stadiga kanadensare för uthyrning i samband med att man hyr stugan. Kostnad 75 kr/kanot och dag.

Välbesökt dugnadsdag

Den 3 oktober samlades 19 glada främjare för att göra fint i och runt stugan. Stort tack till alla som hjälpte till! Dugnadsdagen är en återkommande höstaktivitet som annonseras här på webben och på Facebook. Håll utkik!

Vår stuga ligger vid Färingesjöns strandkant, ca 3 km vandring från parkeringen. Här här finns ingen ström och vatten hämtar vi i sjön. Det finns 6 kojplatser som bäddas med liggunderlag och sovsäck.

Bli medlem

För att bli medlem är det smidigast att registrera sig via webben.

Registrera dig här

Samarbete

Våra aktiviteter arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.